You're on the prod environment.

De installatie

We helpen je graag op wegBovenstaande video gaat over het installeren van het modem Experia Box V10. Heb je de Experia Box V10a in je bezit? Dan kun je de installatie voltooien aan de hand van deze handleiding.

Zelf het Alles-in-1-pakket installeren? Raadpleeg dan onze eenvoudige installatiehandleiding. Daarmee is de installatie zo geregeld!

Twijfel je welke modem je hebt? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Heb je een glasvezelaansluiting? Dan is installatie door een installateur verplicht. En dus ook gratis. Heb je een ADSL-aansluiting? Dan is de keuze aan jou; zelf installeren of laten doen. De installateur kost in dit geval € 79,-. Onderaan deze pagina staat een overzicht van de werkzaamheden van de installateur.

De WiFi-check is altijd gratis. Soms is er iets extra’s nodig qua installatie. Dit kan bijvoorbeeld door dikke muren, veel tv’s, te korte kabels of een ISRA-punt dat niet in orde is. Bij het ontbreken van een ISRA-punt kan deze tijdens de installatie gratis vervangen worden, maar er kunnen in sommige gevallen ook extra kosten bij komen. Deze kosten staan hier benoemd. Eventuele extra kosten die tijdens de installatie gemaakt worden, reken je ter plekke af. Via pin, bij de installateur.

En merk je nou, nadat je de WiFi een tijdje in gebruik hebt, dat de WiFi nét iets beter zou kunnen? Bekijk dan hier onze tips voor de beste WiFi.

De installateur

Wat doet 'ie eigenlijk

Onze installateurs doen er alles aan om je overal in huis volledige WiFi-dekking te geven. Juist ook op de lastige plaatsen. Wat ze doen?

  1. Controleren of het ISRA-punt (de hoofdaansluiting) werkt*
  2. Het modem aansluiten
  3. Verbinding maken met één apparaat (bekabeld of draadloos)
  4. De netwerknaam en het wachtwoord instellen
  5. De gratis WiFi-check
  6. Eén tv-ontvanger installeren op één tv (op basis van de bestaande bekabeling)
  7. Vast Bellen installeren
  8. Testen of alles werkt
  9. Uitleggen hoe alles werkt

*Een ISRA-punt kan beschadigd, verwijderd of om een of andere reden onbruikbaar zijn. Zonder volledig werkend ISRA-punt kan de installatie helaas niet worden afgerond. Er zitten kosten verbonden aan werkzaamheden aan het ISRA-punt, zoals het herstellen of plaatsen ervan. Kosten voor meerwerk brengen we in rekening. Lees hier meer over het ISRA-punt.

18 jaar of ouder

Tijdens de installatie moet er iemand aanwezig zijn van 18 jaar of ouder. Niet om vervelend te zijn, maar omdat bij afwezigheid ervan de installateur niets mag doen. Eventuele kosten kunnen dan wel in rekening gebracht worden.