Tijdelijk geen installateurs vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Heb je al een installatieafspraak staan? Dan nemen we contact met je op om je daarbij zo goed mogelijk (op afstand) te assisteren.

De installatie

We helpen je graag op weg

Zelf het Alles-in-1-pakket installeren? Dat is natuurlijk gratis. We hebben een eenvoudige installatiehandleiding geschreven. Daarmee is de installatie zo geregeld. Heb je een glasvezelaansluiting? Dan is installatie door een installateur verplicht. En dus ook gratis. Gratis geldt ook voor Ziggo-klanten. Ook dan sturen we op onze kosten een installateur langs. Heb je een ADSL-aansluiting? Dan is de keuze aan jou; zelf installeren of laten doen. De installateur kost in dit geval € 79,-. Onderaan deze pagina staat een overzicht van de werkzaamheden van de installateur.

De WiFi-check is altijd gratis. Soms is er iets extra’s nodig qua installatie. Dit kan bijvoorbeeld door dikke muren, veel tv’s, te korte kabels of een ISRA-punt dat niet in orde is. Daar kunnen extra kosten bij komen. Deze kosten staan hier benoemd. Eventuele extra kosten die tijdens de installatie gemaakt worden, reken je ter plekke af. Via pin, bij de installateur.

Overstap vanaf Ziggo

De installatie

Het merendeel van de Nederlandse huishoudens is nog steeds klant bij één van de traditionele telecomproviders. Dat ziet Budget Alles-in-1 natuurlijk graag anders. De gratis installateur (t.w.v. € 79,-) voor Ziggo-klanten is bedoeld als duwtje in de rug. Geef daarom tijdens de aanmelding op de website aan dat Ziggo je huidige provider is.

Aangemeld? Dan controleren we je huidige telecomprovider in het landelijke register. Klopt het? (Daar gaan we natuurlijk wel vanuit!) Dan krijg je dus de installateur op kosten van ons. Klopt het toch niet? Dan brengen we de kosten voor de installateur alsnog in rekening. Tenzij je ervoor kiest om je pakket toch zelf te installeren. Eventuele extra kosten tijdens de installatie betaal je ter plekke. Via pin, aan de installateur. Voor de vaststelling van de gratis installateur is de administratie van Budget Alles-in-1 leidend. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

De installateur

Wat doet 'ie eigenlijk

Onze installateurs doen er alles aan om je overal in huis volledige WiFi-dekking te geven. Juist ook op de lastige plaatsen. Wat ze doen?

  1. Controleren of het ISRA-punt (de hoofdaansluiting) werkt*
  2. Het modem aansluiten
  3. Verbinding maken met één apparaat (bekabeld of draadloos)
  4. De netwerknaam en het wachtwoord instellen
  5. De gratis WiFi-check
  6. Eén tv-ontvanger installeren op één tv (op basis van de bestaande bekabeling)
  7. Vast Bellen installeren
  8. Testen of alles werkt
  9. Uitleggen hoe alles werkt

*Een ISRA-punt kan beschadigd, verwijderd of om een of andere reden onbruikbaar zijn. Zonder volledig werkend ISRA-punt kan de installatie helaas niet worden afgerond. Er zitten kosten verbonden aan werkzaamheden aan het ISRA-punt, zoals het herstellen of plaatsen ervan. Kosten voor meerwerk brengen we in rekening. Lees hier meer over het ISRA-punt.

18 jaar of ouder

Tijdens de installatie moet er iemand aanwezig zijn van 18 jaar of ouder. Niet om vervelend te zijn, maar omdat bij afwezigheid ervan de installateur niets mag doen. Eventuele kosten kunnen dan wel in rekening gebracht worden.