You're on the prod environment.

Budget Energie Modelcontract

Enkele jaren terug ontwikkelde Branchevereniging Energie Nederland het Modelcontract energie. Dat is een contract voor onbepaalde tijd met variabele energieprijzen. Je kunt dit contract kosteloos opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen.

Dit modelcontract heeft bij iedere leverancier dezelfde opzet. Daardoor kun je het makkelijker vergelijken zonder dat je bij het vergelijken vastzit aan een bepaalde looptijd.

Door het Modelcontract kunnen consumenten de modelcontracten van verschillende energieleveranciers makkelijker met elkaar vergelijken. Het Modelcontract heeft namelijk bij elke leverancier dezelfde opzet. Hierdoor kunnen consumenten energiecontracten vergelijken op basis van variabele energieprijzen zonder vast te zitten aan een bepaalde looptijd.

De Modelcontracten

Hieronder vind je de voorbeelden die horen bij het Modelcontract. Daar kun je geen rechten aan ontlenen, want het zijn voorbeelden. We zijn voor het voorbeeld uitgegaan van een contract waarbij een particulier voor een variabele periode gas en licht afneemt. We mogen de prijzen van het modelcontract trouwens alleen wijzigen op 1 januari en 1 juli.

Modelcontract-voorwaarden Tarievenblad Kwaliteitscriteria Algemene voorwaarden Informatie overstappen