You're on the prod environment.

Overstappenvoor jeenergiegedoe?

Niet bij Budget Energie

Bekijk aanbod

Veranderen van energieleverancier?

Wij regelen je overstap

Meld je nu aan en profiteer van de gemakken van Budget Energie. Wij regelen je overstap, hier heb je zelf geen omkijken naar. Én je zit geen moment zonder stroom of gas. Geen zorgen dus. Heb je nog een lopend contract? Controleer dan altijd even de einddatum. Zo voorkom je dat je huidige leverancier een boete voor contractbreuk in rekening brengt. Wij zorgen voor de opzegging bij je huidige leverancier en dat ons contract hier naadloos op aansluit. Heb je nu nog geen (of een variabel) energiecontract? Dan starten we onze levering zo snel mogelijk.

Overstappen

Hoe verloopt je aansluiting of overstap?

Bevestiging + MijnBudget

Heb je je aangemeld? Dan ontvang je meestal al binnen een dag onze welkomstmail. Hierin vind je onder andere de startdatum, je klantnummer en termijnbedrag. Ook je leveringsovereenkomst is bijgevoegd.

In deze mail ontvang je ook inloggegevens voor MijnBudget. In deze persoonlijke mijn-omgeving regel je veel energiezaken gemakkelijk zelf. Wil je je startdatum of termijnbedrag aanpassen? Ook dat regel je op MijnBudget.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat we je welkomstmail verzenden, start ook de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Wil je toch je aanmelding annuleren? Dan kan dat zonder opgaaf van reden binnen deze bedenktijd. Al heten we je natuurlijk liever welkom als nieuwe klant!

Bepalen eerste incassodatum

We informeren je per e-mail over ons eerste incassomoment, dit moment wijkt eenmalig af van onze vervolgincasso’s. Die vinden namelijk altijd rond de 1e van de maand plaats.

Meterstanden doorgeven

Rond de startdatum van levering ontvang je van ons een e-mail waarin we je vragen je meterstanden door te geven. Heb je een slimme meter? Dan lezen we ze op afstand uit. In beide gevallen controleren we je meterstanden en ontvang je een bevestiging per e-mail.

Afmelden oude leverancier

Stap je over naar ons? Dan zeggen wij vlak voor de start van onze levering je contract op bij je huidige leverancier. Zij ontvangen dan ook je meterstanden, zodat ze een eindnota voor je op kunnen maken.

Start levering

Én dan is het zo ver, we gaan van start met onze levering van energie! Dit laten we je ook altijd even ter bevestiging per sms weten.

“Veranderen van energieleverancier zonder gedoe!”

OPZEGVERGOEDING

Als je een energiecontract met een vaste looptijd voortijdig opzegt, kan een opzegvergoeding in rekening worden gebracht. Je betaalt geen opzegvergoeding als je een variabel contract hebt. De hoogte van de vergoeding is bepaald door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Je kan de hoogte van je actuele opzegvergoeding altijd bekijken via MijnBudget.

  • Je hebt een contract voor een bepaalde tijd.
  • De looptijd van je contract is nog niet over als je opzegt.
Contract is voor 1 juni afgesloten
De opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract. De hoogte per resterend (half)jaar vind je terug op je contract (in je e-mail of op MijnBudget). Je betaalt dit bedrag per aansluiting, dus in de meeste gevallen voor zowel voor stroom als voor gas.
Contract is na 1 juni afgesloten
Per 1 juni 2023 gelden er nieuwe regels voor het opzeggen van je contract. De hoogte van de opzegvergoeding is gelijk aan het verlies dat de leverancier lijdt wanneer je voortijdig overstapt. De opzegvergoeding kan hoog oplopen. Hierdoor is overstappen tijdens je contract in de meeste gevallen niet voordeliger. Een rekenvoorbeeld van de nieuwe opzegvergoeding vind je hieronder.
Rekenvoorbeeld opzegboete

Het volgende rekenvoorbeeld van de ACM laat zien hoe hoog de opzegvergoeding zou kunnen zijn.

Voorbeeld

Op 1 juli 2023 gaat je contract in met een looptijd van 1 jaar. Je betaalt € 0,45 per kWh en € 0,90 per m³. Op 25 maart 2024 (voor het einde van de looptijd) zeg je dit contract op. Bij een nieuw contract voor 1 jaar betaal je op 25 maart 2024 minder, namelijk € 0,25 per kWh en € 0,60 per m³. Je leverancier heeft je verbruik tijdens de looptijd van je contract geschat op 3.000 kWh en 2.000 m³. Je hebt momenteel pas 2.200 kWh en 1.500 m³ verbruikt. Je opzegvergoeding is:

voor elektriciteit: (0,45 – 0,25) * (3.000 – 2.200) = 0,20 * 800 = € 160,-

voor gas: (0,90-0,60) * (2.000 – 1.500) = 0,30* 500 = € 150,-

Kort samengevat

De opzegvergoeding voor elektriciteit is het prijsverschil tussen je contracttarieven en vergelijkbare tarieven vermenigvuldigd met het overschot aan verbruik voor stroom

De opzegvergoeding voor gas is het prijsverschil tussen je contracttarieven en vergelijkbare tarieven vermenigvuldigd met het overschot aan verbruik voor gas

Let op: Dit is een rekenvoorbeeld met fictieve getallen.

Onze energie

100% groene stroom & gas

Zoveel mensen, zoveel energiewensen. Dat snappen wij. Daarnaast houden we van simpel en bieden we slechts enkele pakketten aan. Lekker overzichtelijk. Wat onze pakketten met elkaar gemeen hebben? 100% groene stroom, 14 dagen bedenktijd en persoonlijke en goede service. Én, wij regelen je overstap.

Meer info
Groene energie

Ik kan nog niet overstappen

Maar bespaar natuurlijk graag

Is overstappen voor je energie, mobiel bellen of alles-in-1-pakket nu nog niet mogelijk, omdat je gebonden bent aan een contract? Máár, profiteer je in de toekomst graag van de blijvend lage tarieven van Budget Mobiel en Alles-in -1 én combikorting bij Budget Thuis? Stel de bespaarmelding in. Dan herinneren wij je aan ons voordelige aanbod, zodra je kunt overstappen. Zo weet je zeker dat je geen voordeel misloopt!

Stel bespaarmelding in
Bespaarmelding instellen