You're on the prod environment.

Overstappenvoor jeenergiegedoe?

Niet bij Budget Energie

Bekijk aanbod

Veranderen van energieleverancier?

Wij regelen je overstap

Meld je nu aan en profiteer van de gemakken van Budget Energie. Wij regelen je overstap, hier heb je zelf geen omkijken naar. Én je zit geen moment zonder stroom of gas. Geen zorgen dus. Heb je nog een lopend contract? Controleer dan altijd even de einddatum. Zo voorkom je dat je huidige leverancier een boete voor contractbreuk in rekening brengt. Wij zorgen voor de opzegging bij je huidige leverancier en dat ons contract hier naadloos op aansluit. Heb je nu nog geen (of een variabel) energiecontract? Dan starten we onze levering zo snel mogelijk.

Overstappen

Hoe verloopt je aansluiting of overstap?

Bevestiging + MijnBudget

Heb je je aangemeld? Dan ontvang je meestal al binnen een dag onze welkomstmail. Hierin vind je onder andere de startdatum, je klantnummer en termijnbedrag. Ook je leveringsovereenkomst is bijgevoegd.

In deze mail ontvang je ook inloggegevens voor MijnBudget. In deze persoonlijke mijn-omgeving regel je veel energiezaken gemakkelijk zelf. Wil je je startdatum of termijnbedrag aanpassen? Ook dat regel je op MijnBudget.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat we je welkomstmail verzenden, start ook de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Wil je toch je aanmelding annuleren? Dan kan dat zonder opgaaf van reden binnen deze bedenktijd. Al heten we je natuurlijk liever welkom als nieuwe klant!

Bepalen eerste incassodatum

We informeren je per e-mail over ons eerste incassomoment, dit moment wijkt eenmalig af van onze vervolgincasso’s. Die vinden namelijk altijd rond de 1e van de maand plaats.

Meterstanden doorgeven

Rond de startdatum van levering ontvang je van ons een e-mail waarin we je vragen je meterstanden door te geven. Heb je een slimme meter? Dan lezen we ze op afstand uit. In beide gevallen controleren we je meterstanden en ontvang je een bevestiging per e-mail.

Afmelden oude leverancier

Stap je over naar ons? Dan zeggen wij vlak voor de start van onze levering je contract op bij je huidige leverancier. Zij ontvangen dan ook je meterstanden, zodat ze een eindnota voor je op kunnen maken.

Start levering

Én dan is het zo ver, we gaan van start met onze levering van energie! Dit laten we je ook altijd even ter bevestiging per sms weten.

“Veranderen van energieleverancier zonder gedoe!”

Veelgestelde overstapvragen

Ik heb nog een lopend contract bij mijn huidige leverancier. Wat nu?

Heb je nog een energiecontract met een bepaalde looptijd? Controleer dan altijd goed de einddatum, want wij kunnen deze datum niet inzien. Zorg er vervolgens voor dat je je nieuwe energiecontract bij ons start zodra je huidige contract afloopt. Dat scheelt je een opzegboete van je vorige leverancier. Je kunt je startdatum altijd aanpassen in MijnBudget, zodra je je bij ons hebt aangemeld.

Wat is de boete bij mijn huidige leverancier, als ik nu naar jullie overstap?

Als je nog een vast contract hebt terwijl je je al bij ons aanmeldt, loop je inderdaad het risico op een boete voor contractbreuk. Controleer dus altijd goed de einddatum van je lopende overeenkomst om dit te voorkomen.

De boetes zijn bepaald in de Richtsnoeren Redelijke Opzegvergoedingen Vergunninghouders 2018, van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De resterende looptijd van je contract bepaalt de hoogte van de opzegvergoeding. Hieronder vind je de opzegvergoedingen per product.

Tijd Kosten
< 1,5 jaar € 50,-
1,5 tot 2 jaar € 75,-
2 tot 2,5 jaar € 100,-
Meer dan 2,5 jaar € 125,-

Wanneer worden er meterstanden opgevraagd?

Ongeveer een dag voordat wij energie gaan leveren, ontvang je een e-mail waarin wij vragen om je meterstanden. Je kunt je meterstanden heel eenvoudig online doorgeven op MijnBudget. Heb je een slimme meter? Dan lezen we je meterstanden op afstand uit. In beide gevallen ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging van je meterstanden.

Wanneer weet ik de hoogte van het nieuwe termijnbedrag?

In de welkomstmail (die je vaak al binnen een dag na aanmelding ontvangt) zetten we ook de hoogte van je termijnbedrag. Dit bedrag is berekend op basis van het historisch verbruik op je adres. Vervolgens ontvang je ongeveer een week voordat onze levering begint nogmaals een bevestiging van je termijnbedrag én informatie over de incassodatum.

Pas heel eenvoudig zelf je termijnbedrag aan op MijnBudget. Dit kan zodra je energiecontract actief is.

Wanneer wordt het eerste termijnbedrag in rekening gebracht?

Dat is afhankelijk van de startdatum van je levering. Ongeveer een week voordat we starten ontvang je een e-mail met de hoogte van je termijnbedrag én de datum waarop de eerste incasso plaatsvindt. De vervolgincasso’s zijn altijd rond de 1e van de maand.

Onze energie

100% groene stroom & gas

Zoveel mensen, zoveel energiewensen. Dat snappen wij. Daarnaast houden we van simpel en bieden we slechts enkele pakketten aan. Lekker overzichtelijk. Wat onze pakketten met elkaar gemeen hebben? 100% groene stroom, 14 dagen bedenktijd en persoonlijke en goede service. Én, wij regelen je overstap.

Meer info
Groene energie

Ik kan nog niet overstappen

Maar bespaar natuurlijk graag

Is overstappen voor je energie, mobiel bellen of alles-in-1-pakket nu nog niet mogelijk, omdat je gebonden bent aan een contract? Máár, profiteer je in de toekomst graag van de blijvend lage tarieven van Budget Mobiel en Alles-in -1 én combikorting bij Budget Thuis? Stel de bespaarmelding in. Dan herinneren wij je aan ons voordelige aanbod, zodra je kunt overstappen. Zo weet je zeker dat je geen voordeel misloopt!

Stel bespaarmelding in
Bespaarmelding instellen