BUDGET THUIS WOONKAMER

DE LAATSTE UPDATES

Speciaal voor jou!

Van de laatste updates over de energiemarkt, sport, en tv-series tot software updates. We hebben de belangrijkste onderwerpen voor jou verzameld. Op één plek. In de Woonkamer van Budget Thuis.

Variabele tarieven voor juli weer gedaald

31 mei 2023 - Onze variabele tarieven zijn voor de 5de maand op rij gedaald. Onze klanten hebben eind mei de leveringstarieven voor 1 juli ontvangen. Deze zijn weer lager dan de tarieven van juni.

Lees verder
Prijsplafond - logo Budget Energie
Telefoon snel leeg

Telefoon snel leeg? Deze tips helpen

2 mei 2023 - Gaat jouw telefoon ook zo snel leeg? We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee je batterij een stuk langer meegaat.

Lees verder

Waarom statiegeld op blikjes belangrijk is

20 april 2023 - Sinds 1 april zit er statiegeld op blikjes. Wij leggen je uit waarom het zo belangrijk is dat blikjes niet meer in de natuur belanden en gerecycled worden.

Lees verder
Recycle blikje statiegeld
Anoniem bellen

Anoniem bellen. Hoe doe je dat?

6 maart 2023 - Benieuwd hoe je mensen anoniem kunt bellen? Handig voor wanneer je iemand voor werk met je privé telefoon belt of als je gewoon erg op je privacy gesteld bent. Het kan op meerdere manieren.

Lees verder

Alle klanten onder prijsplafond

1 maart 2023 - Vanaf 1 april biedt Budget Energie als eerste energieleverancier tarieven voor zowel bestaande als nieuwe klanten aan die lager zijn dan het door de overheid gestelde prijsplafond.

Lees verder
tarieven
Warm aankleden

Warm kleden tijdens de koude dagen

27 februari 2023 - Je goed en warm aankleden, is belangrijk tijdens koude dagen. Het is comfortabel en je wordt ook minder snel ziek. We hebben een aantal tips voor je verzameld hoe je je zo warm mogelijk kan aankleden.

Lees verder

Nieuw! Meer inzicht in je energie verbruik en het prijsplafond met de Budget Thuis app

8 februari 2023 - We hebben een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de app. De Budget Thuis app geeft je nu een veel beter beeld van hoe je verbruik er voor staat ten opzichte van het prijsplafond.

Lees verder
Budget Thuis app
CV-ketel vervangen

ZO WEET JE OF JE CV-KETEL TOE IS AAN VERVANGING

24 januari 2023 - Bijna iedereen in Nederland heeft thuis een cv-ketel. De ketel zorgt ervoor dat je een warme douche kan nemen en dat je woning verwarmd wordt. Maar wanneer is het tijd om je cv-ketel te vervangen? En heeft het wel zin?

Lees verder

Voorkom onnodig stoken: zo kun je energie besparen op de verwarming

20 januari 2023 - Wil je er thuis warm bij zitten zonder dat je onnodig stookt? Dat kan! Je kunt op verschillende manieren energie besparen op de verwarming zonder dat je in de kou komt te zitten. Bekijk alle tips in dit artikel.

Lees verder
Tafelen met kaarsjes
Prijsplafond - logo Budget Energie

Tarieven Budget Energie lager dan prijsplafond

18 januari 2023 - Vanaf vandaag biedt Budget Energie als eerste energieleverancier tarieven aan die lager zijn dan het door de overheid gestelde prijsplafond. Deze tarieven gelden voor nieuwe klanten.

Lees verder

Alle subsidies voor energiebesparende maatregelen

16 januari 2023 - Welke subsidie voor energiebesparende maatregelen kun je in jouw situatie aanvragen? Kun je subsidies combineren? Na het lezen van dit artikel weet je het!

Lees verder
triple glas hr+++
Vloerverwarming

7 TIPS OM MET VLOERVERWARMING ENERGIE TE BESPAREN

10 januari 2023 - Hoe kun je met vloerverwarming energie besparen? Op een paar makkelijke, handige manieren! Welke? Ontdek de beste tips in dit blog.

Lees verder

ISOLATIE MAATREGELEN NEMEN IN EEN HUUR OF KOOPWONING

8 januari 2023 - Je kunt op verschillende en makkelijke manieren de isolatie van je huis verbeteren. Zelf aan de slag gaan hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze simpele tips kun je voor weinig geld energie besparen. Isoleren van je woning doe je zo!

Lees verder
Isoleren
Koelkast vervangen

HOE KUN JE MAKKELIJK STROOM BESPAREN?

6 januari 2023 - Zoek je tips om stroom te besparen? Wij zetten handige, praktische tips voor je op een rij. Ideaal om (onnodig) stroomverbruik te verminderen.

Lees verder

10 TIPS OM GAS TE BESPAREN IN HUIS

4 januari 2023 - Je kunt er niet omheen: hoge gasprijzen. Hoe voorkom je een hoge energierekening zonder dat je in de kou komt te zitten? Door slim gas te besparen in huis. Op deze pagina staan 10 handige tips die je daarbij helpen.

Lees verder
Gas vlam
Prijsplafond

Wat betekent het prijsplafond en hoe werkt het?

22 december 2022 - De energieprijzen blijven hoog en daarom heeft de overheid een prijsplafond ingesteld. Wat betekent dit prijsplafond en hoe is het opgebouwd?

Lees verder

ENERGIETOESLAG AANVRAGEN, ZO DOE JE DAT

15 december 2022 - Vanwege de hoge energieprijzen kun je tot een bepaald inkomen energietoeslag aanvragen. Hoe dit werkt en wie er recht op heeft? Ontdek het hier.

Lees verder
Energie toeslag
BT Afbeeldingen Woonkamer Douchen 2022M11

DE VOORDELEN VAN KOUD DOUCHEN

12 december 2022 - We houden allemaal van een warme douche, logisch natuurlijk. Zeker in de wintermaanden is het heerlijk om lekker warm te douchen. Er zitten ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen aan het nemen van een koude douche. Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Lees verder

OPGEFRIST MET DE BUDGET THUIS PLAYLIST

11 december 2022 - Door korter te douchen verbruik je minder warm water. Dit helpt je om te besparen op je energieverbruik. Wij hebben een een playlist gemaakt welke je kan luisteren onder de douche. Met de Budget Thuis playlist ben je binnen 5 minuten opgefrist.

Lees verder
Opgefrist met de Budget Thuis playlist
Kansfonds

BUDGET THUIS STEUNT KANSFONDS

16 november 2022 - Budget Thuis draagt Kansfonds een warm hart toe en met name de mensen voor wie Kansfonds opkomt door deze noodhulp te bieden. Daarom hebben we besloten een flinke bijdrage te doen en dit initiatief van Kansfonds te steunen.

Lees verder

Zonnepanelen besparing: hoe snel verdien ik terug?

10 december 2022 - Zonnepanelen zijn een slimme en duurzame oplossing voor besparing op je energierekening. Hoe het werkt en hoe snel de terugverdientijd is? Ontdek het hier.

Lees verder
Zonnepanelen besparing
Zuinige koelkast

ZO ZORG JE VOOR EEN ZUINIGE KOELKAST

7 september 2022 - Vooral bij apparaten die vaak aanstaan, is het slim om na te gaan hoe je deze zo zuinig mogelijk kunt gebruiken. Zo ook je koelkast. We vertellen je graag wat je kunt doen om het energieverbruik van je koelkast zo laag mogelijk te houden!

Lees verder

VIJF MYTHES OVER JE ENERGIEVERBRUIK

7 september 2022 - Minder energie verbruiken is natuurlijk héél actueel. Het is beter voor het milieu en je bespaart ermee op je energierekening. Maar op welke manieren weet je nou zeker dat je echt energie bespaart? Wat is waar en wat zijn mythes over het verbruik van je energie? We geven je graag meer duidelijkheid hierover en hebben daarom vijf fabels verzameld over je energieverbruik.

Lees verder
mythsAboutEnergyUsage
Maandelijks aanpassen variabele tarieven

UW TERMIJNBEDRAG & MAANDELIJKS AANPASSEN VAN VARIABELE TARIEVEN

15 augustus 2022 - Om de energieprijzen voor jou als klant duidelijk en eerlijk te houden, passen we onze variabele tarieven maandelijks aan. Op deze manier betaal je altijd actuele tarieven. De tarieven bewegen mee met de inkoopprijzen, als ze stijgen én als ze dalen. Dit heeft ook invloed op je termijnbedrag. In dit artikel lees je wat dit voor jou betekent.

Lees verder

BESPAREN IN DE ZOMERMAANDEN

15 juli 2022 - Ook in de zomer is het mogelijk om je verbruik te verminderen door middel van kleine aanpassingen. En, omdat de energieprijzen nog steeds stijgen is het slim om hier bewust bezig mee te zijn. We hebben zes tips voor je verzameld waarmee je kan besparen op je energierekening tijdens de zomermaanden.

Lees verder
saveEnergyAdvice
savingWeeksPiggy

HET LEVEN IS DUURDER GEWORDEN. HOE KAN JIJ BESPAREN?

23 februari 2022 - De hoogste inflatie in 40 jaar. En dat is niet mis, want we kunnen met onze euro’s helaas een stuk minder kopen, omdat het leven over het algemeen duurder is geworden. De hoogste tijd om alle uitgaven in je huishouden eens onder de loep te nemen.

Lees verder

NOG DUURZAMER 2022 IN

2 februari 2022 - Het nieuwe jaar is weer begonnen en voor veel mensen betekent dit nieuwe goede voornemens. Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds populairder thema geworden. En dat zal ook niet zo snel voorbijgaan. Voor sommige mensen kan duurzaam leven nog lastig of nieuw zijn, en dat is ook begrijpelijk. Want waar begin je?

Lees verder
sustainabilityNewYear
De eerste prijzen zijn de deur uit

DE EERSTE PRIJZEN ZIJN DE DEUR UIT

18 januari 2022 - Inmiddels zijn we alweer twee maanden op weg met onze actie Trek een trui aan. Dit betekent dat in de tussentijd ook de eerste prijzen zijn uitgereikt aan onze klanten. We vinden het leuk om te laten zien welke prijzen er zijn uitgereikt!

Lees verder

DUURZAME TIPS VOOR DE FEESTDAGEN

20 december 2021 - De feestdagen komen eraan! Duurzaam leven in deze periode kan best lastig zijn, want je consumeert meestal nogal veel. Wij helpen je graag een eindje op weg, met een aantal tips waarmee je vrij gemakkelijk het verschil kunt maken tijdens de feestdagen.

Lees verder
Duurzame tips voor de feestdagen
saveEnergyAdvice

12 TIPS OM MINDER ENERGIE TE VERBRUIKEN

7 december 2021 - De wintermaanden komen eraan en dat betekent dat het kouder wordt in huis. Minder energie verbruiken kan nooit kwaad, en het is slim om te doen rekening houdend met de huidige energieprijzen. We hebben 12 tips die makkelijk toe te passen zijn voor iedereen. Én, het werkt gewoon ;)

Lees verder

BUDGET THUIS FELICITEERT MILJOENSTE KLANT!

12 augustus 2021 - Budget Thuis heeft de mijlpaal van 1 miljoen klanten bereikt! Daar zijn wij natuurlijk supertrots op en daarom willen we één persoon in het bijzonder bedanken, namelijk: onze miljoenste klant. Wij gingen op pad met een speciaal samengesteld cadeaupakket én een bos bloemen om dit persoonlijk aan hem te overhandigen!

Lees verder
oneMillionCustomersArticle
screenFreeGamesArticle

VIER SCHERMVRIJE SPELLEN

13 januari 2021 - De hele avond aan het Netflixen en tussendoor scrollen op Facebook of Instagram? Je bent niet de enige! Door de huidige situatie rondom het Coronavirus spenderen we allemaal meer uur thuis dan ooit. En daarmee ook meer uur achter onze beeldschermen. Daarom hebben we vier leuke schermvrije spellen uitgezocht die je met je familie of huisgenoten kunt doen.

Lees verder

ALLES OVER DE NIEUWSTE IPHONE

24 november 2020 - Daar is ie dan: de nieuwe iPhone 12! Het nieuwste product van Apple is op 23 oktober 2020 uitgebracht. Wat maakt deze nieuwe versie nu zo bijzonder? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Lees verder
newIphoneArticle
saveEnergyArticle

ENERGIE BESPAREN? START NÚ!

7 september 2020 - Op een simpele manier starten met energie besparen, nu, direct? Van besparen op het gebruik van warm water tot het inzetten van een ventilator tijdens de warme zomerdagen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

UPDATE SOFTWARE TV-ONTVANGER

24 augustus 2020 - Zoals je misschien wel weet, bieden wij ons internet, tv en vast bellen (én sim only) aan via het betrouwbare KPN-netwerk. In de nacht van 24 op 25 augustus vindt er een update plaats van de tv-ontvangers. Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal gaat veranderen? Snappen we. We hebben daarom de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
updateTvReceiverAugustArticle
protectYourPhoneArticle

BESCHERM JE TELEFOON IN WEER EN WIND!

17 augustus 2020 - Een telefoon, bijna heilig verklaard. Maar wat nou als er net even een cocktail overheen valt terwijl je lekker in je strandstoel ligt of als je je telefoon per ongeluk in het zand laat vallen? Is het dan ‘doei telefoon’? Nee hoor, probeer eerst eens onze tips op te volgen!

Lees verder

OFFLINE NAVIGEREN, WEL ZO HANDIG!

10 augustus 2020 - Ga je op vakantie? In binnen- of buitenland? Soms is het fijn om dan ook offline de weg te kunnen vinden, als je net even niet zo’n lekker bereik hebt of even zuinig aan wil doen met je dataverbruik bijvoorbeeld. Dat is tegenwoordig geen probleem meer, en dan hebben we het als alternatief niet over de ouderwetse landkaart. Download één van de navigatie-apps die we je aanraden en verdwalen zal tot het verleden behoren.

Lees verder
offlineNavigationArticle
wifiInTheGardenArticle

EEN GOED WIFI-SIGNAAL IN DE TUIN

3 augustus 2020 - Met het lekkere weer zitten we natuurlijk allemaal het liefst zo veel mogelijk buiten. En wat is er lekkerder om even dat serietje vanuit je luie tuinstoel te bekijken? Maar helaas, je WiFi reikt toch net niet zo ver. Daar kun je wat aan doen. En wij vertellen je graag wat zoal!

Lees verder