SLIM MET NIEUWE AANKOPEN

BESPAAR MET JE NIEUWE AANKOOP

Ook beter voor het milieu

Veel huishoudelijke apparaten zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit ons leven. Hoeft ook niet. Maar wees je bewust van het verbruik van apparaten als koelkasten en televisies. En stel je hebt een nieuwe nodig, houd dan rekening met het energielabel van je aankoop. De aanschaf van bijvoorbeeld een energiezuinigere wasmachine voel je namelijk op den duur in je portemonnee. In de positieve zin dan natuurlijk. Én het is beter voor het milieu. Ook mooi meegenomen dus.

CONTROLEER HET ENERGIELABEL

Bespaar & verduurzaam

Energie besparen begint al bij de aankoop van een nieuw apparaat. Het energielabel vertelt je hoe zuinig het apparaat is. Dit gaat van A+++ tot D. Apparaten met label A+++ of A++ helpen je bij energie besparen. Je betaalt misschien iets meer voor een apparaat met zo’n label, maar dit verdien je weer terug op je energierekening. Een oude koelkast vervangen voor een nieuwe (zuinigere) kan op jaarbasis zo’n € 200,- schelen. Dat is natuurlijk een flinke smak geld. Meer weten? Lees er over op de pagina van Milieu Centraal.
A label
Combikorting Budget Thuis

PROFITEER VAN COMBIKORTING

Combineer Budget Energie met Mobiel en Alles-in-1

Budget Thuis is er voor de nuchtere Nederlander die niet in mooie praatjes gelooft en niet te veel wil betalen. Combineer je Budget Energie met Budget Mobiel en Budget Alles-in-1? Dan krijg je bovenop de lage prijs ook nog eens elke maand combikorting. Wat kan oplopen tot € 17,50 per maand. Mooi meegenomen dus. En wel zo handig, alles bij één partij.

Is overstappen nog niet mogelijk? Loop geen voordeel mis en stel de bespaarmelding in.

SLURP-ALERT

De top 10 veelverbruikers

Staat er een tropisch aquarium in je woning te pronken? Of is het bij jou door je airco lekker 17 graden binnen terwijl er een hittegolf gaande is? Wees je bewust van deze energieslurpers in huis. Ze hebben invloed op je energierekening. Je vindt hieronder een aantal voorbeelden van echte grootgebruikers in een woning*.

*Bron: Milieu Centraal

Spelcomputer
Groot televisiescherm
Tuinvijverpomp
Tropisch aquarium
Elektrische kachel
Waterbed
Pomp vloerverwarming
Tweede koelkast/vriezer
Airconditioner
Elektrische boiler

DE SLIMME METER

DE SLIMME METER

Ruim 5 miljoen huishoudens hebben al een slimme meter. En misschien heeft je netbeheerder ‘m al in je huis geïnstalleerd. Met deze digitale energiemeter worden je meterstanden op afstand uitgelezen. Geen gedoe meer met meterstandenkaarten opsturen of in een donkere kruipruimte je meterstanden aflezen. Daarnaast sturen we je maandelijks een energierapport (mét bespaartips), zodat je je verbruik kunt vergelijken met eerdere periodes en direct kunt inspelen op je verbruik.

Lees meer
smart-meter-graphic
Zonnepanelen

ZONNEPANELEN OP JE DAK?

Heb óf wil je ze? Zo werkt het bij ons

Steeds meer mensen staan te juichen als de zon schijnt. En dan niet alleen vanwege de vitamine D. Maar omdat de zonnepanelen op volle toeren draaien. Wat krijg je nou eigenlijk voor die teruggeleverde energie? En wat als de zon niet schijnt, zit je dan ’s avonds in het donker? Geen zorgen. We vertellen je er alles over.

Meer info

VERGELIJK ENERGIEAANBIEDINGEN

Het is natuurlijk altijd goed om verschillende energiecontracten te bekijken voor je er eentje afsluit. Hoe? Nou, vergelijk bijvoorbeeld energieleveranciers en hun contracten via Vergelijkze.nl.