You're on the prod environment.

Spoedaanvraag energie

Spoed bij verhuizing

Binnen 2 werkdagen kunnen we de spoedlevering starten

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? En heb je op dit moment geen lopend energiecontract bij ons (of een andere energieleverancier) dat je mee kunt verhuizen naar je nieuwe adres? Dan moet je een nieuw energiecontract afsluiten voor op je nieuwe adres, zodat je daar gas en/of stroom ontvangt.

Ben je het regelen hiervan in alle drukte rondom de verhuizing vergeten? Geen zorgen! Met een spoedaanvraag kunnen we zorgen dat je binnen 2 werkdagen alsnog je energie geregeld hebt in je nieuwe woning. Je leest hieronder de regels van een spoedaanvraag en hoe je zo’n spoedaanmelding bij ons regelt.

Met spoed energie aanvragen? Bekijk hier de regels.

  • Je verhuist en vraagt een energiecontract aan voor je nieuwe woning
  • Je kunt een huur- of koopovereenkomst tonen als bewijs van je verhuizing
  • De naam van de energieaanvraag komt overeen met de naam op de huur- of koopovereenkomst

Ook goed om te weten: voor iedere aanmelding doen we een creditcheck. Bij een positief resultaat beoordelen we je aanvraag meteen. Is het resultaat negatief? Dan vragen we een borg. We starten de levering dan nadat de betaling van de borg is ontvangen. We kunnen in dat geval niet de startdatum van de levering garanderen.

Snel aanmelden

Zo werkt een spoedaanvraag

Bij een verhuizing regel je het vervroegen van de startdatum in een paar stappen

Aanmelden

Meld je bij ons aan voor een energiecontract, met natuurlijk het adres van je nieuwe woning. Kies de looptijd van het contract en geef bij de aanmelding aan dat het gaat om een verhuizing. Geef daarnaast ook aan dat je het contract zo snel mogelijk wilt laten ingaan.

Aanmeldbevestiging

Je ontvangt binnen 15 minuten een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding. Controleer je gegevens. In de e-mail zie je bij Start levering de huidige startdatum. Ook zie je daar de mogelijkheid tot klikken op > aanpassen. Als je hierop klikt ga je naar jouw persoonlijke MijnBudget-omgeving. Hier kun je vervolgens een nieuwe startdatum kiezen.

Startdatum kiezen

Kies in MijnBudget de gewenste startdatum, dit kan al over twee werkdagen zijn. Voor het vervroegen van de datum vragen we je om een huur- of koopovereenkomst, om de verhuizing aan te tonen. Dit document kun je met je aanvraag in MijnBudget meesturen. Zorg ervoor dat de naam op je overeenkomst én je adresggegevens goed zichtbaar zijn.

Bij je aanmelding doen we altijd een creditcheck. Op basis van de uitkomst hiervan, kan het zijn dat we je vragen een borg te betalen. In dit geval is het niet mogelijk je huur- of koopovereenkomst te uploaden in MijnBudget. Zodra je je borg betaald hebt, is het mogelijk om via onze klantenservice alsnog de spoedaanvraag te regelen. We kunnen dan niet de gewenste startdatum garanderen.

Bevestiging spoedaanvraag

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen controleert een medewerker of de naam en het adres op je huur- of koopovereenkomst overeenkomen met de naam op het aangevraagde energiecontract, en de datum van de sleuteloverdracht, dit mag niet meer dan twee maanden geleden zijn. Klopt het allemaal? Dan sturen we per e-mail je nieuwe contract mét de nieuwe startdatum.

Zodra we de energielevering starten, sturen we ook een bericht naar je netbeheerder. Mocht er sprake zijn van een dreigende afsluiting, dan is dat vanaf dat moment voorbij. Was de toevoer van stroom en/of gas al afgesloten op je adres, dan kun je vanaf dit moment een afspraak maken met je netbeheerder om dit weer aan te laten sluiten.

Regel stroom en gas in een handomdraai

Vul je nieuwe adresgegevens in en we tonen je ons aanbod. Stap één voor het regelen van je spoedaanvraag.

Nu aanmelden

Budget Energie, onderdeel van Budget Thuis

Ruim één miljoen mensen krijgen stroom en gas van Budget Energie. En we hebben de smaak te pakken! Nóg meer saaie producten leveren, daar worden we heel blij van… Producten die je als huishouden móet hebben. Maar waar je het liefst zo min mogelijk tijd aan besteedt. En zo min mogelijk voor betaalt natuurlijk! Budget Energie is net als Budget Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) en Budget Mobiel (Sim Only) onderdeel van Budget Thuis. En wel zo handig, al je energie- en telecomdiensten onder één dak.

Bespaar bij je verhuizing

Zoals je hier natuurlijk al hebt kunnen lezen, helpen we je graag bij de spoedaanvraag voor stroom en gas op je nieuwe adres. Maar, een nieuwe woning kan natuurlijk ook niet zonder een Alles-in-1-pakket. Hiervoor kun je terecht bij Budget Alles-in-1: Internet, TV en Bellen via het KPN-netwerk. En combineer je Budget Energie met Budget Alles-in-1? Dan ontvang je ook nog eens tot € 5,- combikorting per maand. Mooi meegenomen, toch?

100% groene stroom

Budget Energie biedt 100% groene stroom aan. Onze stroom bestaat uit zonne- en windenergie uit Nederland en andere Europese landen. Ook gebruikmaken van de groene stroom van Budget Energie? Bereken dan hier wat jouw voordeel is.