WAT IS ENERGIE?

Wat is energie nu eigenlijk? Dit is een vraag die bij veel mensen nog altijd speelt, maar in de loop van de jaren steeds vaker en vooral beter beantwoord kan worden. Pas in het begin van de 19e eeuw kon de vraag “Wat is energie?” beantwoord worden. Voor deze tijd dacht men namelijk dat warmte en mechanische energie verschillend waren en niet in elkaar konden worden overgezet. Rond deze tijd had de Engelsman Joule echter een idee dat warmte en beweging eenzelfde eenheid vormden en meer met elkaar te maken hadden dan men tot dan toe had gedacht. De vraag “Wat is energie” kon eindelijk beantwoord worden, en wordt sindsdien gemeten in Joule.

VORMEN VAN ENERGIE

Er bestaan vele verschillende vormen van wat energie nu eigenlijk is. Naast mechanische energie, zoals windenergie, waterkracht, maar ook spierkracht bestaat ook thermische energie. Hierbij kun je denken aan energie die voorkomt uit vuur, turf of kolen. Daarnaast bestaan er nog vele andere soorten energie. De vraag “Wat is energie?” heeft dan ook een breder antwoord dan je in eerste instantie zou verwachten.

GROENE ENERGIE

Groene energie is een begrip waar de laatste jaren steeds meer aandacht aan wordt besteed. Er moet meer rekening gehouden worden met het milieu, en dé manier om dit te doen is het overstappen van grijze naar groene stroom! Bij Budget Energie bieden wij 100% groene stroom aan. Bovendien kun je in slechts drie stappen zien wat je jaarkosten zijn bij een overstap naar Budget Energie. Weten wat jij bij Budget Energie voor je energie kunt betalen? Bekijk ons aanbod.