You're on the prod environment.

100%Groene Stroom

Dat vinden we heel gewoon

Groene stroom via Budget Energie

Groen en tóch goedkoop

Bij Budget Energie kun je rekenen op voordelige energie én ben je verzekerd van 100% groene stroom. Dat vinden wij heel gewoon. Want we zijn net als jij zuinig op onze planeet. Onze groene stroom wordt volledig opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals zonne- en windenergie. En dat zonder extra kosten. Door te kiezen voor Budget Energie ben je én groen én voordelig uit. Bekijk ons aanbod en bereken direct je tarieven.

Bereken aanbod

Ons stroometiket

Hier komt onze groene stroom vandaan

De overheid verplicht energieleveranciers te laten zien waar hun stroom vandaan komt. Dat heet een stroometiket. En dat vinden we een goed idee, want wij houden van transparantie. Hieronder zie je ons stroometiket: 100% groen, milieuvriendelijk en onuitputtelijk.

Stroometiket Budget Energie 2022

Windenergie Zonne-energie Waterkracht

Wat voor stroom kreeg ik?

Ons stroometiket is altijd 100% groen. In 2022 werd onze energie opgewekt door windmolens, waterkrachtcentrales en zonne-energie. Van de windenergie werd 10% opgewekt door Nederlandse windmolens. Het overige deel van de windenergie werd opgewekt door windmolens in andere Europese landen, zoals Frankrijk (52%), Portugal (14%), Spanje (8%) en Italië (7%).

Stroometiket Budget Energie 2021

Windenergie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2021 werd al onze energie opgewekt door windmolens. Daarvan kwam zo’n 16% van de windenergie van Nederlandse windmolens. Het overige deel van de windenergie werd opgewekt door windmolens in andere Europese landen. Bijvoorbeeld in Spanje (28%), Noorwegen (17%), Frankrijk (14%) en Italië (11%).

Budget Energie, onderdeel van de Nuts Groep

Budget Energie maakt samen met NLE onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook de stroom van NLE was volledig groen. De energie die voor beide bedrijven werd opgewekt is samen voor 81,92% afkomstig van wind. Ook werd er energie opgewekt uit waterkracht (7,6%), biomassa (10,43%) en een klein beetje was afkomstig van de zon (0,06%).

Stroometiket Budget Energie 2020

Windenergie Zonne-energie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2020 werd zo goed als al onze energie opgewekt door Europese windmolens. De windenergie werd grotendeels opgewekt in Italië (28%), Spanje (22%), Noorwegen (17%) en Frankrijk (16%). Ook in Nederland draaiden de windmolens; 3% kwam hier vandaan. Onze zonne-energie kwam ook uit Nederland.

Budget Energie, onderdeel van de Nuts Groep

Budget Energie maakt samen met NLE onderdeel uit van de Nuts Groep. Gezamenlijk hebben ze natuurlijk ook een stroometiket. Ook deze stroom was samen 100% groen: 21,66% energie uit waterkracht, 76,74% windenergie, 1,42% uit biomassa, 0,03% zonne-energie en 0,15% overig.

Stroometiket Budget Energie 2019

Waterkracht Biomassa Windenergie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2019 werd 39% van alle windenergie opgewekt door Nederlandse windmolens en de rest kwam van Europese windmolens. Onze waterkrachtenergie komt voornamelijk uit Spanje (56%), Italië (18%) en Zweden (12%). Onze energie uit biomassa komt grotendeels uit Polen (74%).

Stroometiket Budget Energie 2018

Windenergie Zonne-energie Waterkracht Biomassa

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2018 werd 46% van alle windenergie opgewekt door Nederlandse windmolens de rest kwam van Europese windmolens. Onze zonne-energie komt volledig uit Italië. Onze waterkrachtenergie wordt grotendeels opgewekt in Spanje (45%), Noorwegen (23%) en Italië (16%). Onze energie uit biomassa komt voornamelijk uit Nederland (57%), Estland (26%) en Italië (12%).

Stroometiket Budget Energie 2017

Windenergie Zonne-energie Biomassa

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2017 werd 4% van onze energie opgewekt door Nederlandse windmolens en 51% door Europese windmolens (Italië, Denemarken, Zweden en Spanje). Onze zonne-energie (27%) komt uit Italië en Tsjechië. Onze energie uit biomassa (18%) wordt volledig opgewekt in Nederland.

Stroometiket Budget Energie 2016

Windenergie Zonne-energie

Wat voor stroom kreeg ik?

Onze stroom is altijd 100% groen. In 2016 kwam onze stroom uit de volgende bronnen: Onze windenergie wordt voor 46,5% opgewekt door Nederlandse windmolens en voor 53,5% door Europese windmolens (Italië, Denemarken en Noorwegen). Alle zonne-energie komt uit Italië.

Stroometiket Budget Energie 2015

Windenergie Zonne-energie

Wat voor stroom kreeg ik?

Dit is het stroometiket van 2015. Onze windenergie werd in 2015 voor 74% opgewekt door Nederlandse windmolens en voor 26% door Italiaanse windmolens. Alle zonne-energie kwam uit Italië.

Stroometiket Budget Energie 2014

Windenergie Waterkracht Biomassa

Wat voor stroom kreeg ik?

Dit is het stroometiket van 2014. Onze windenergie werd in 2014 voor 0,9% opgewekt in Nederland. De overige stroom was afkomstig uit het buitenland.

Komt er groene stroom uit mijn stopcontact?

Hoe werkt het?

Het Nederlandse elektriciteitsnet bevat een mix van groene en grijze stroom. Groene stroom komt dus van natuurlijke bronnen, zoals zon en wind. Grijze stroom komt vaak van kolencentrales. Je krijgt geen andere stroom uit je stopcontact als je kiest voor groen in plaats van grijs. Maar met jouw aandeel draag je wel bij aan het vergroenen van de stroomproductie. Want hoe meer mensen vragen naar 100% groene stroom uit wind en zon, hoe minder kolenstroom nodig is. Het stroomnet kun je voor je zien als een groot zwembad vol met groene en grijze stroom. En uit dat ene zwembad tappen we allemaal onze stroom. Dus hoe meer groen in het zwembad gaat, hoe minder grijs nodig is om het bad te vullen.

Zonnepanelen op je dak?

Heb óf wil je ze? Zo werkt het bij ons

Steeds meer mensen staan te juichen als de zon schijnt. En dan niet alleen vanwege de vitamine D. Maar omdat de zonnepanelen op volle toeren draaien. Wat krijg je nou eigenlijk voor die teruggeleverde energie? En wat als de zon niet schijnt, zit je dan ’s avonds in het donker? Geen zorgen. We vertellen je er alles over.

Meer info
Zonnepanelen

Energie besparen

Duurzaam én kostenbesparend

Minder verbruiken is minder betalen. Dat klinkt simpel en dat is het in veel gevallen ook. Maar sommige energie verbruik je onbewust, bijvoorbeeld door slechte isolatie van je woning. We hebben besparingstips voor je op een rijtje gezet; van het lager zetten van je verwarming tot het aanbrengen van dubbelglas. Doe er je voordeel mee!

Bespaartips
Energie besparen