Stroomverbruik laptop

Laptops zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit ten opzichte van de traditionele computers. Eén van de voordelen van een laptop is het stroomverbruik. Laptops verbruiken namelijk een stuk minder stroom dan desktop computers. Maar ook tussen verschillende laptops zit veel verschil in stroomverbruik.

VERSCHIL STROOMVERBRUIK LAPTOP

Het verschil in het stroomverbruik van verschillende laptops zit vooral in de leeftijd van de laptop. Nieuwere laptops gebruiken op jaarbasis zo’n 200.000 watt, ervan uitgaande dat deze hele dagen gebruikt worden. Bij oudere laptops kan het stroomverbruik al snel met 30% toenemen. Vergeet daarbij ook niet randapparatuur. Randapparatuur zoals een extra monitor, een printer of luidsprekers hebben een eigen stroomaansluiting nodig, en verbruiken dan ook meer stroom dan je zou verwachten.

TIPS STROOMVERBRUIK LAPTOP

Om het stroomverbruik van je laptop zo laag mogelijk te krijgen, kun je een aantal dingen doen. De belangrijkste tip is dat je de laptop wanneer je hem (even) niet nodig hebt helemaal uitzet. Wat je vooral niet moet doen, is ’s nachts je laptop in de oplader laten zitten. Dit zorgt ervoor dat je laptop opgeladen wordt terwijl de accu al vol is. Zinloos en zonde!

Meer eenvoudige besparingstips vind je trouwens hier!

Weten wat jij bij Budget Energie voor je stroom kunt betalen? Bekijk ons aanbod.