ENERGIEPRIJZEN DALEN EN STIJGEN

ENERGIEPRIJZEN DALEN EN STIJGEN

De energieprijzen. Die stijgen en dalen natuurlijk constant. De energieprijzen zijn actueler dan ooit. Daarbij heb je de jaarlijkse verhoging of verlaging van de energiebelasting en opslag duurzame energie. Ook dit heeft invloed op de energieprijzen.

OPBOUW ENERGIEPRIJZEN

De energierekening is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen. Of de energieprijzen in jouw geval dalen of stijgen, is dus van meerdere factoren afhankelijk.

EXTERNE FACTOREN

Er zijn ook externe factoren die meespelen in de ontwikkeling van energieprijzen. Het energiebeleid is verschillend in Europa, niet elk land zit op één lijn wat het beleid betreft. Denk hierbij aan het wel of niet investeren in zonnepanelen door verschillende landen. Dit zorgt ervoor dat het energienetwerk binnen Europa versnippert. Dit kan uiteindelijk leiden tot onwenselijke prijsverschillen in de energietarieven. De variabelen (transportkosten, netbeheerkosten en energiebelasting) van de energierekening en externe politieke factoren moeten er op lange termijn voor zorgen dat de energieprijzen dalen. Door het toepassen van enkele besparingstips kan je overigens ook zelf zorgen voor lagere energiekosten.

ENERGIE BESPAREN

Natuurlijk heb je zelf ook invloed op je energierekening. Er zijn namelijk allemaal manieren om energie te besparen. Bij Budget Energie denken we graag met je mee!