Het TF-signaal verdwijnt

Het TF-signaal

Het TF-signaal (toonfrequent-signaal) zorgt ervoor dat uw elektriciteitsmeter schakelt tussen het normaal- en daltelwerk. Omdat de techniek waarmee dit signaal verstuurd wordt kostbaar en verouderd is, er tegenwoordig zonneparken en windturbines zijn die het signaal verstoren én uw netbeheerder het signaal niet meer nodig heeft om aan haar wettelijke netbeheerderstaken te kunnen voldoen, hebben netbeheerders er gezamenlijk voor gekozen om niet meer te investeren in deze techniek. Dit betekent dat dit bij alle leveranciers verandert.

Wat betekent dit voor u?

Met het verdwijnen van het TF-signaal wordt al uw verbruik vanaf 01-07-2021 niet meer tegen een dubbeltarief, maar tegen een enkeltarief afgerekend. Dit tarief ligt in lijn met uw huidige tarieven en hebben we u halverwege mei gemaild.


In het geval dat u een oude, elektrische boiler heeft, kan het ook betekenen dat uw boiler niet meer automatisch aanspringt. U kunt  dit stappenplan volgen om te achterhalen wat voor een boiler u heeft en wat u in dat geval kunt doen.

Een slimme meter

Een slimme meter heeft het TF-signaal niet nodig om te wisselen tussen het normaal- en daltelwerk. Wilt u toch liever een dubbel telwerk behouden? Dan kunt u op de website van uw netbeheerder terecht voor mogelijkheden om uw conventionele meter om te laten wisselen naar een slimme meter (voor meer informatie zie 'Netbeheerders'). Uw netbeheerder geeft automatisch aan ons door wanneer u een slimme meter heeft laten plaatsen, zodat wij uw verbruik juist kunnen afrekenen. Vaak kan de slimme meter ook nog gratis aangevraagd worden in verband met het wegvallen van het TF-signaal.

Netbeheerders

Hieronder ziet u een lijst met netbeheerders. Als u klikt op de naam van uw netbeheerder, komt u terecht op hun pagina voor het aanvragen van een slimme meter.

Weet u uw netbeheerder niet? Kijk dan in het ean-codeboek om uw netbeheerder te achterhalen.