Alle klanten onder het prijsplafond

Budget nieuws

BUDGET ENERGIE BIEDT ALLE KLANTEN GAS EN STROOM ONDER HET PRIJSPLAFOND

Budget Thuis, 01 maart 2023

image

Energie 1 maart 2023

Budget Energie, onderdeel van Budget Thuis, verlaagt per 1 april haar variabele leveringstarieven voor stroom en gas voor bestaande klanten tot onder het prijsplafond. Eerder dit jaar verlaagde Budget Energie al als eerste energiebedrijf het variabele tarief tot onder het prijsplafond voor nieuwe klanten. Met deze stap biedt Budget Energie per 1 april voor al haar klanten tarieven onder het prijsplafond.

De tarieven voor klanten met een variabel contract per 1 april 2023

Gas (tarief per m3)Elektra (tarief per kWh)
Tarieven prijsplafond€ 1,45€ 0,40
Tarieven Budget Energie€ 1,41€ 0,39

Bestaande klanten met een variabel contract gaan per 1 april profiteren van het nieuwe tarief.

Volgende stap in verdere verlaging van tarieven

Budget Energie voerde in januari 2023 al tariefverlagingen door voor nieuwe klanten.

Dankzij de dalende energieprijzen konden we in januari al de eerste stap zetten en nieuwe klanten met een variabel contract tarieven bieden onder het prijsplafond, aldus Caroline Princen, CEO Budget Thuis. “Het zit in ons DNA om continu te kijken hoe we het voor onze klanten zo makkelijk en goedkoop mogelijk kunnen maken. En dat maakt dat we de eerste mogelijkheid die er ontstaat door de huidige marktomstandigheden aangrijpen om onze nieuwe en bestaande klanten een tarief onder het prijsplafond aan te bieden.”

Over het prijsplafond

Met de maatregel van het prijsplafond beoogt de overheid de huishoudens tegemoet te komen in de stijgende energieprijzen. De overheid geeft de leveranciers een subsidie om het verschil ten opzichte van de normale markttarieven te compenseren. Nu Budget Energie haar klanten een tarief aanbiedt dat onder het prijsplafond ligt, hoeft het voor deze klanten geen gebruik te maken van de compensatieregeling van de overheid.

Meer artikelen lezen