Één uur alle lichten uit: doe jij mee?

Nieuws en Updates

Één uur alle lichten uit: doe jij mee?

Budget Thuis, 19 maart 2024

image

Leestijd: 3 minuten

Zaterdag 23 maart gaan om 20.30 uur wereldwijd de lichten uit. Dan begint namelijk Earth Hour. Met deze actie worden huishoudens, bedrijven en winkels opgeroepen om één uur lang de lichten uit te zetten. Het Wereld Natuur Fonds vraagt op deze manier aandacht voor natuurbescherming en klimaatverandering. Doe jij mee?

Wereldwijd de lichten uit

Earth Hour vindt ieder jaar plaats op de zaterdag vóór het weekend dat de zomertijd ingaat. Het is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds en vindt in bijna alle landen plaats. Van Nederland tot Australië. 

Ook grote bezienswaardigheden staan tijdens Earth Hour in het donker. Zo branden de lichtjes van de Eiffeltoren niet, is het donker in het Opera House in Sydney en ook de lichten van de Erasmusbrug staan uit.

In het donker

Benieuwd naar wat je thuis in het donker kan doen? Het Wereld Natuur Fonds heeft een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Ga je er liever op uit? Overal in het land worden activiteiten georganiseerd, zoals lampionnenoptochten of ‘diners in het donker'. Daarnaast kun je ook zien hoe grote bezienswaardigheden in het donker staan. Zo wordt bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam om 20.30 uur de lichtschakelaar omgedraaid door presentator Art Rooijakkers.

Op deze kaart van het Wereld Natuur Fonds zie je precies waar de lichten uitgaan in Nederland én waar je mee kunt doen aan Earth Hour activiteiten.

Kaart_WNF_Earth_hour