De eco-stand: een slimme zet

Budget expert

De eco-stand: een slimme zet

Budget Thuis, 14 februari 2024

image

Leestijd: 4 minuten

We leven natuurlijk in een tijd waarin we allemaal ons steentje willen bijdragen aan een groenere planeet. De eco-stand op apparaten wordt daarom steeds belangrijker. Deze functie is beschikbaar op heel veel elektronische apparaten. Het is dus een simpele maar goede manier om energie te besparen en zo ons klimaat minder te belasten.

Wat is de eco-stand?

De eco-stand, ook wel bekend als de energiebesparende modus, is een slimme functie die de werking van je apparaat aanpast om zo min mogelijk energie te verbruiken. Denk aan het dimmen van je scherm, het verlagen van de processoractiviteit of zelfs automatisch uitschakelen nadat je een apparaat een bepaalde tijd niet hebt gebruikt. Dit alles zorgt voor mooie besparingen op je energierekening én een milieuvriendelijker gebruik.

Hoe werkt de eco-stand?

Als je kiest voor de eco-stand, dan verbruikt je apparaat minder energie. Zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete programma’s kijken terwijl je scherm iets gedimd is. Of je computer gebruiken terwijl er een lagere processoractiviteit staat ingesteld. Dit kan allemaal zonder dat dit ten koste gaat van de werking van het apparaat.

Voordelen van de eco-stand

Het gebruik van de eco-stand heeft een aantal voordelen. En wel de volgende:

Energiebesparing
Apparaten gaan langer mee
Milieuvriendelijk
Bewustwording