ENERGIECHECK

Een energiecheck op je huis geeft je een indicatie van alle mogelijkheden waarmee je energie kunt besparen. Verbruik jij te veel gas voor het verwarmen van je huis of gaat er onnodig veel warmte verloren door slechte isolering? Een energiecheck geeft antwoord op deze vragen. Hierbij wordt de data die je opgeeft vaak vergeleken met woningen in de buurt. Als je van plan bent om een energiecheck te laten doen, is het handig de (vaak vergeten) punten op deze pagina eens door te lezen.

ISOLATIE

Uit een energiecheck blijkt vaak dat de woning slecht geïsoleerd is. Vooral oude huizen zijn niet goed geïsoleerd en verliezen daarom onnodig veel warmte. Goedkope en gemakkelijke maatregelen om je huis beter te isoleren zijn bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie. Ook dubbelglas is een manier om je oude woning beter te isoleren. Het voordeel ten opzichte van enkelglas is enorm.

STANDAARD PUNTEN

Naast de isolering van je woning zijn er nog een aantal standaard uitkomsten van een energiecheck. De energiecheck geeft vaak ook aan dat je energiezuinig met apparaten moet omgaan en dat je natuurlijk moet letten op het energielabel bij aankoop van een nieuw apparaat. Mocht je na al deze punten nog steeds geen oplossing hebben gevonden voor jouw specifieke situatie, dan kan een persoonlijke energiecheck bij jou thuis misschien toch uitkomst bieden.

Bekijk hier onze besparingstips.
En, bekijk  hier ons actuele energieaanbod.