Glasisolatie

Via de ramen kan er flink wat kou binnen komen. Door enkel glas te vervangen houd je de warmte binnen én heb je minder last van buitengeluiden. Op deze pagina lees je alles over glasisolatie.

Verschillende soorten glas

Je hebt verschillende soorten glas. Van enkel, dubbel, HR++ tot triple glas.

Enkel glas
Dubbel glas
HR++
Triple glas

Daarnaast heb je ook nog een wat onbekende glassoort: vacuümglas. Dat is dubbel glas dat heel goed isoleert.

Check het glas

Wat voor glas heb jij?

Voordat je de ramen gaat vervangen, is het belangrijk om te weten wat voor glas er nu in zit. Dit bepaalt niet alleen hoeveel je kunt besparen, maar ook of het de moeite waard is om het glas te vervangen. 

Benieuwd naar wat voor glas er in jouw ramen zit? Je checkt het met behulp van Milieu Centraal.

BT Woonkamer Isolatie Artikelen los Glasisolatie 2024M02

“Wist je dat... Er geen prijsverschil is tussen HR++ en gewoon dubbel glas?“

Besparen met HR++

Wat bespaar je met HR++ glas?

Als je goede kozijnen hebt is HR++ in de bestaande kozijnen volgens Milieu Centraal een goede keuze. Als je alle ramen in een gemiddelde hoekwoning vervangt door HR++ glas, kan je flink besparen. Had je overal dubbel glas? Dan scheelt dat zo’n 100 euro per jaar aan energiekosten. Had je nog enkel glas? Dan bespaar je zelfs zo’n 370 per maand. 

Dit voorbeeld is gemaakt met een gasprijs van 1,45 euro, de gemiddelde gasprijs die Milieu Centraal verwacht voor de jaren 2025 t/m 2040. Hoeveel jij precies gaat besparen, hangt natuurlijk af van welke gasprijs je betaalt. 

Glas vervangen

HR++ of triple glas kun je het beste laten aanbrengen door een professioneel bedrijf. Maar hoe vind je een goed glasisolatiebedrijf? Via Verbeterjehuis.nl vind je verschillende isolatiebedrijven, en kun je filteren op kwaliteitsscore en reviews.