You're on the prod environment.

Installeer de WiFi-versterker

Gewoon goed internet. En het liefst natuurlijk overal. Soms heb je daar een WiFi-versterker voor nodig. Heb je er eentje aangeschaft bij onze installateur? Dan kun je hier lezen waar je ‘m het beste neer kunt zetten. Én hoe je ‘m aansluit.

Plaatsing wifi-versterker

De plaatsing van de WiFi-versterker is van groot belang. Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg ervoor dat de WiFi-versterker niet op een punt wordt geplaatst waar het signaal al zwak is. Het ‘zwakke’ signaal wordt namelijk vanaf dat punt versterkt. Plaats 'm ook niet te dichtbij, er moet minstens 6 meter tussen het modem en de versterker zitten. Een punt gevonden waar het WiFi-signaal goed is? Mooi. Plaats dan de versterker op dat punt. De versterker doet de rest.

WiFi-versterker installeren

Optie 1: Aansluiten via de WPS-knop

1. Inschakelen

Steek de WiFi-versterker in een stopcontact zo dicht mogelijk bij je modem. Wacht tot de lampjes en allebei branden.

2. Verbinden

Druk de WPS-knop van het modem 3 seconden in. Druk vervolgens op deze knop op de WiFi-versterker . Het lampje gaat dan knipperen. Als de versterker en het modem zijn verbonden, brandt het lampje continu en gaat het na 2 minuten weer uit.

3. Versterker plaatsen

Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg dat er minstens een afstand van 6 meter is. Na ongeveer 30 seconden maakt de versterker automatisch verbinding met het modem. Je hebt de beste verbinding als de lampjes 2.4G en 5G beide groen branden. Brandt het lampje 5G Rood? Dan kun je de versterker beter iets dichter bij je modem plaatsen.

Optie 2: Instellen via het internet

1. Inschakelen

Steek de WiFi-versterker in een stopcontact zo dicht mogelijk bij het modem. Wacht tot de lampjes en allebei branden.

2. Je computer met de versterker verbinden

  • Is je computer of laptop verbonden met internet via een ethernetkabel? Haal de kabel er dan eerst uit.
  • Ga naar de WiFi-instellingen en verbind je apparaat met het netwerk van de WiFi-versterker. Bij onze versterker is dat TP-Link_Extender_2.4GHz.

Het configureren van de WiFi-versterker kan ook via een ethernetkabel. Schakel WiFi op je computer of laptop uit. Verwijder bij deze methode de ethernetkabel na punt 3.

3. Configureren

  • Open een webbrowser op je computer en ga naar tplinkrepeater.net. Voer admin (kleine letters) voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord in en klik op ‘Login’.
  • Nu nog de versterker verbinden met het modem. Volg hiervoor de instructies op de webpagina.

4. Versterker plaatsen

Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg dat er minstens een afstand van 6 meter is. Na ongeveer 30 seconden maakt de versterker automatisch verbinding met je modem. Je hebt de beste verbinding als de lampjes 2.4G en 5G beide groen branden. Brandt het lampje 5G Rood? Dan kun je de versterker beter iets dichterbij het modem plaatsen.

5. Bijna klaar

Nu moet alleen nog de versterker verbonden worden met je apparaat. Dit doe je door gebruik te maken van het SSID (naam) en WiFi-wachtwoord dat je eerder hebt ingesteld bij stap 3. Het standaard WiFi-wachtwoord is hetzelfde als je hoofdnetwerk. Je kunt ‘m op de sticker achterop je modem terugvinden.

Let op: vanaf nu hoef je een apparaat nooit meer te verbinden met het netwerk dat de versterker uitzendt. Dit netwerk is er alleen om de versterker te installeren, je hebt het daarna niet meer nodig.