Dynamisch energiecontract

Bekijk ons aanbod

Bij Budget Energie weten we dat iedere klant uniek is. En we geloven in keuzevrijheid. Voor iedereen. Daarom bieden we verschillende type contracten aan. Naast het aanbieden van vaste en variabele contracten gaan we nog een stap verder. We introduceren dynamische energiecontracten.

Zelf de regie over je energierekening

Tarieven die meebewegen met de energiebeurs

Met een dynamisch contract betaal je tarieven die meebewegen met de energiebeurs. Stroomtarieven wijzigen ieder uur en gastarieven iedere dag. Een dag van tevoren krijg je de tarieven voor de volgende dag. Hierdoor kun je op het juiste moment – als de prijzen laag zijn – je energie verbruiken. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of er veel windenergie is.

INZICHT

In tarieven en verbruik

Via onze Budget Thuis app krijg je inzicht in de actuele tarieven en je eigen verbruik. Zo kun je bewuste keuzes maken en optimaal profiteren van de dynamische tarieven. Wij geven je het inzicht, jij bepaalt wanneer je energie verbruikt.

  • Tarieven
    De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt in de app. Handig: zo kun je je verbruik voor de volgende dag alvast plannen.
  • Verbruik
    Je verbruik vind je voor zowel stroom als gas op uurbasis terug in de app.
Afbeelding - zo werkt het DP
Groene energie - DP

Goed voor het klimaat

Én je portemonnee

Met onze dynamische tarieven moedigen we je aan om energie te verbruiken wanneer de prijzen op hun laagst zijn. Dat is vaak op momenten waarop er veel groene stroom beschikbaar is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of de wind hard waait. Daarmee help je het klimaat een handje. Én dit is goed voor je eigen portemonnee.

Meer over duurzaam energieverbruik

Termijnbedrag

Een vast termijnbedrag bij een dynamisch contract

Ook bij een dynamisch energiecontract betaal je het hele jaar een vast termijnbedrag. Dit bedrag baseren we op het historische verbruik op je adres en de tarieven die we voor het komende jaar verwachten.

Termijnbedrag dynamisch contract
afbeelding - termijnbedrag DP
Afbeelding - zonnepanelen DP

Zonnepanelen op je dak?

Zo gaat het met dynamische tarieven

Salderen met een dynamisch contract werkt nét iets anders dan met een variabel of vast contract. Met een dynamisch contract veranderen de stroomtarieven elk uur, en dat geldt ook voor de vergoeding die je krijgt voor de stroom die je teruglevert. Dus voor elke kilowattuur (kWh) die je opwekt, krijg je het tarief dat op dat specifieke uur gold (inclusief energiebelasting). Na een jaar maken we de balans op.

Alles over zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Over het dynamische energiecontract