Dynamisch
energiecontract

Duurzaam energieverbruik

Met onze dynamische tarieven moedigen we je aan om energie te verbruiken wanneer de prijzen op hun laagst zijn. En dat is vaak op momenten waarop er veel groene stroom beschikbaar is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of als de wind hard waait. Door op deze momenten energie te verbruiken draag je bij aan het verminderen van de druk op het elektriciteitsnetwerk en niet-duurzame bronnen.

Groene energie

Help het klimaat

De productie van groene energie, zoals wind- en zonne-energie, is niet constant. Op een zonnige dag wordt er meer groene energie geproduceerd dan wanneer het regent. Als er veel groene stroom beschikbaar is, kunnen de prijzen dalen. Door op dat moment je wasmachine aan te zetten of je elektrische auto op te laden, wordt er meer gebruikgemaakt van groene energie en minder van fossiele brandstoffen. En zo help jij het klimaat weer een handje.

Groene energie - DP

Verminder belasting van het net

Verbruik op dalmomenten

Verbruiken op dalmomenten is niet alleen goed voor het klimaat, maar helpt ook om de belasting op het net te verminderen. Het elektriciteitsnet kan namelijk overbelast raken door bijvoorbeeld een overschot aan zonne-energie. Om vraag en aanbod op piekmomenten in balans te houden, moet de netbeheerder extra kosten maken die worden doorgerekend in de stroomtarieven. Door het net minder te belasten, worden er dus minder kosten gemaakt. En dat betekent op de lange termijn ook lagere energiekosten.

De Budget Thuis app

Alle informatie in je broekzak

  • Direct inzicht in bewegende tarieven
  • Plan makkelijk je verbruik
  • Gewoon goede service
Apple App StoreGoogle Play Store
App front screens bigger