Hoe snel is jouw internet

Bekijk wat haalbaar is op jouw adres

Doe de speedtest

Gewoon snel internet. Dat willen we allemaal. Maar wat is je huidige internetsnelheid eigenlijk? En welke internetsnelheid kun je op jouw adres maximaal halen? Bekijk het met onze speedtest en postcodecheck. Klik op onderstaande buttons om je huidige internetsnelheid te zien. Zie ook direct welke internetsnelheid je via Budget Alles-in-1 maximaal kunt halen op jouw adres.

Huidige snelheid + Snelheid via Budget Alles-in-1

Internet via Budget Alles-in-1

Goedkoop en betrouwbaar

Het KPN-netwerk is degelijk en betrouwbaar. En laat Budget Alles-in-1 nou precies via dat netwerk telecomdiensten aanbieden. Goed geregeld dus. Ontvang bij Budget Alles-in-1 een standaard pakket vanaf € 25,- voor de eerste vier maanden. Daarna betaal je € 45,- per maand.

Bekijk aanbod
Internet koken

Nog sneller?

Heb je Internet van Budget Alles-in-1 en wil je je internetsnelheid verbeteren? Bekijk onze klantenservicepagina. Of neem contact op met één van onze Alles-in-1-experts via 020 - 20 55 555. Zit je nog bij een andere provider en wil je advies? Ook dan zitten onze experts voor je klaar.

Huidige snelheid + Snelheid via Budget Alles-in-1

Trager internet via WiFi

Alles tiptop in orde wat betreft je internet. Dacht je. En dan valt de internetsnelheid tegen. Grote kans dat dit te maken heeft met je WiFi-signaal, dat ervoor zorgt dat jij draadloos kan internetten. WiFi-optimalisatie-tips? Klik op lees meer.Lees meer

Trager internet via kabel

Tijdens je aanmelding bij ons, lieten we direct zien wat de verwachte internetsnelheid was op je adres. Controleer via onze postcodecheck wat nu de verwachte snelheid is op je adres. Haal je deze snelheid niet? Dan gaan we daar iets aan doen. Lees snel verder.

Lees meer

ADSL en glasvezel

Er zijn 2 soorten aansluitingen; ADSL en glasvezel. Het type aansluiting heeft gevolgen voor de internetsnelheid. ADSL is vaak langzamer dan glasvezel. Internet via een ADSL-aansluiting gaat via het traditionele telefoonnetwerk. De internetsnelheid die je kan halen is afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Glasvezel is precies wat het zegt dat het is: een flinterdunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met behulp van een laserlicht worden digitale gegevens betrouwbaar en snel via de glasvezel heen en weer gestuurd. Up- en downloaden via glasvezel is daarom altijd even snel. De lengte van de kabel heeft hierop geen invloed. Je haalt altijd de maximale internetsnelheid.

Neem je bijvoorbeeld 100 Mb/s af op een ADSL-aansluiting? Dan kan je hier in werkelijkheid vaak maar 70 Mb/s van halen. Als je 100 Mb/s afneemt via een glasvezelaansluiting, dan haal je daadwerkelijk de 100 Mb/s. Benieuwd naar je huidige internetsnelheid? Doe de speedtest op onze website. Benieuwd naar hoe snel het eigenlijk kan op je adres? Doe de postcodecheck!

De juiste internetsnelheid

Benieuwd welke internetsnelheid voor jou voldoende is? Dat is afhankelijk van je internetgedrag. Zoek je alleen soms iets op via Google en check je af en toe je mail? Of ben je juist een fanatieke gamer of filmkijker via bijvoorbeeld Netflix? Deze opties vragen beide om een andere internetsnelheid. Bekijk de mogelijkheden op jouw adres via de postcodecheck op onze website.

Verschil downloaden vs uploaden

Bekijk ons aanbod voor internet op jouw adres en zie dat we in internetsnelheid onderscheid maken tussen downloaden en uploaden. Als je iets downloadt, dan haal je een bestand op. Bijvoorbeeld een foto die je per e-mail ontvangen hebt. Of dat ene nieuwe liedje van je favoriete artiest. De snelheid waarin je het bestand ‘binnen’ hebt hangt af van je maximale downloadsnelheid. Het tegenovergestelde is uploaden van een bestand. Als je bijvoorbeeld een bestand verstuurt naar iemand anders. De download- en uploadsnelheid worden beide uitgedrukt in Mb/s.

De juiste internetsnelheid voor jou

Op zich heel logisch, maar hoe intensiever je gebruikmaakt van je internetverbinding, hoe hoger de voorkeurssnelheid. Surf je alleen wat rond op internet, check je zo nu en dan je e-mail en doe je dit alles op één pc? Dan heb je niet zo'n hoge internetsnelheid nodig. 4 tot 8 Mb/s is dan voldoende. Gebruik je je internet ook voor het terugkijken van je favoriete tv-programma’s of het bekijken van de nieuwste vlogs? En download je zo nu en dan muziek en gebruik je hiervoor meerdere pc’s of tablets? Dan adviseren we een internetsnelheid van 20 Mb/s. Kijk je graag de nieuwste films en download je veel muziek? Of ben je een fanatieke gamer? Dan vraag je meer van je internet dan bovenstaande gebruikers en raden we een hogere internetsnelheid aan.