LED-verlichting

Je kunt flink energie besparen door je huis efficiënt te verlichten. Gemiddeld gebruikt een huishouden in Nederland per jaar 2.479 kWh aan stroom. Dat komt neer op zo'n € 1.000,-. Daarvan gaat zo'n 14 procent op aan verlichting. Benieuwd hoe je kunt besparen op je verlichting? Lees snel verder!

LED-verlichting

Stap één hoe je kunt besparen op je verlichting, is door gloeilampen en halogeenlampen door ledlampen te vervangen. Een ledlamp is namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp!

Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van ledverlichting?

Vind de juiste ledlamp
Illustratie idee groen

“Een LED-lamp verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp.“

LED-lampjes

Kerstverlichting met LED-lampjes zijn zuinig én gaan lang mee. Zulke lampjes zijn in de winkel vaak iets duurder, maar dat verdien je terug op je energierekening.

Timer

Als je een timer gebruikt om de verlichting aan- en uit te schakelen, voorkom je dat de lampjes de hele nacht branden.

Zonne-energie

Wist je dat er ook buitenverlichting bestaat op zonne-energie? De lichtslangen zijn voorzien van een klein panel met een zonnepaneel, die overdag oplaadt.

Energiezuinige lamp

Duurzaam en zuinig

Besparen op verlichting

Je kunt flink besparen door je huis efficiënt te verlichten. Wist je dat een LED-lamp bijvoorbeeld 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp? Best veel! In dit artikel lees je alles over de voordelen van LED-verlichting en geven we je handige tips.

Lees verder

Fabels en feiten

Over zuinige lampen

Zorgt LED-verlichting voor slaapproblemen? En verwarmt een gloeilamp echt het huis? In dit artikel zetten we alle fabels en feiten over zuinige lampen voor je op een rijtje.

Lees verder
Illustratie Denken 2
Bespaarschijf DEF

De Budget Bespaarschijf

Met de Budget Bespaarschijf moedigen we efficiënt energieverbruik aan! De schijf bestaat uit vijf categorieën. In de komende maanden bieden we voor elk van deze categorieën tips en acties aan.

Lees meer