De Budget
Bespaarschijf

De koude maanden komen eraan. Dat betekent dat wij weer klaarstaan om je te helpen met het verminderen van je energieverbruik. Veel van onze klanten zijn al bewust bezig met hun verbruik. Daar zijn we erg blij mee! Dit jaar willen we onze klanten nóg beter helpen. Daarom introduceren we: de Budget Bespaarschijf

Minder energie verbruiken (en op het juiste moment) is goed voor het klimaat én je portemonnee. En wij helpen je daar graag bij! We zijn ervan overtuigd dat met eenvoudige aanpassingen een groot verschil kan worden gemaakt. Dit begint met inzicht. Daarom zullen we je in de komende periode voorzien van tips en vooral inzicht in de impact die je met deze maatregelen kunt maken. Ons doel is om gezamenlijk nóg minder te verbruiken dan vorig jaar. Samen kunnen we deze winter een verschil maken: besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Let op: deze actie is verlopen.

De Budget Bespaarschijf

De Budget Bespaarschijf is hét hulpmiddel waarmee minder energieverbruik wordt aangemoedigd. De schijf bestaat uit vijf categorieën. Op basis van de vijf schijven bieden we je de komende maanden slimme tips en speciale acties aan. Zo ben jij klaar voor de winter en helemaal bewust van jouw energieverbruik.

  • Slimmer verwarmen
  • Korter douchen
  • Efficiënt gebruik van apparatuur
  • LED-verlichting
  • Beter isoleren
Bespaarschijf DEF

Tips en acties

Wat kan je verwachten?

Doe jij ook mee met de Budget Bespaarschijf? Wat goed! We hebben voor je op een rijtje gezet wat je de komende tijd van ons kunt verwachten:

  • De actie loopt van 5 december 2023 tot 31 maart 2024.
  • Je ontvangt tijdens de actieperiode regelmatig tips van ons per e-mail.
  • Doe mee met de acties en maak kans op verschillende prijzen.

Let op: de inschrijfperiode voor de Budget Bespaarschijf is verlopen.

Slimmer verwarmen: zo doe je dat!

Wil je er thuis warm bij zitten zonder dat je onnodig stookt? Dat kan! Je kunt op verschillende manieren energie besparen op de verwarming zonder dat je in de kou komt te zitten.

Lees verder

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari 2024 een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning.

Lees verder

Zo stel je je cv-ketel optimaal af

Je kunt veel besparen door je cv-ketel optimaal af te stellen voor je woning. Daarnaast is een cv-ketel die goed is afgesteld een stuk veiliger. Je verbruikt minder gas én hebt geen onnodige reparatiekosten.

Lees verder

Doe de bespaartest

De bespaartest van MilieuCentraal biedt 12 eenvoudige tips om je energieverbruik te verminderen, voor koop- en huurwoningen. Een goede voorbereiding op de winteractie!

Doe de Bespaartest
Thermostaat omlaag

Slimmer verwarmen

Een groot deel van je energieverbruik gaat naar verwarming. Door je huis duurzaam te verwarmen met een aantal handige tips, kun je flink besparen.

Lees meer over slimmer verwarmen

Korter douchen

De gemiddelde Nederlander staat dagelijks 7,4 minuten onder de douche. Je kunt eenvoudig besparen door korter te douchen en bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop te installeren.

Lees meer over korter douchen
Douchen
Illustratie aansluiten

Gebruik apparatuur

Veel van je elektraverbruik gaat op aan stroomverbruik voor het gebruik van (grote) apparaten. Goed om dat verbruik dus eens onder de loep te nemen. Én er bewust mee om te gaan.

Lees meer over gebruik van apparatuur

LED-verlichting

Zo'n 14 procent van het stroomverbruik van een huishouden gaat naar verlichting. Wist je dat een LED-lamp 85 procent minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp? Daar kan je dus flink mee besparen!

Meer weten over LED-verlichting
Illustratie idee groen
Tochtstrip

Beter isoleren

Een slecht geïsoleerd huis verliest veel warmte. Vooral via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Door kleine aanpassingen, houd je de warmte binnen beter vast. En heb je dus minder energie nodig om het te verwarmen. 

Meer over beter isoleren