You're on the prod environment.

Een goed geïsoleerd huis

Isoleer je woning

En laat je warmte niet verloren gaan

Bij de aanschaf van een nieuw huishoudelijk apparaat letten op het energielabel of je was buiten ophangen in plaats van de droger te gebruiken; simpele bespaartips die al gauw tientallen euro’s per jaar besparen. Wil je meer besparen? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk de mogelijkheden voor (extra) isolatie van je woning. In eerste instantie betekent dit investeren, maar op de langere termijn pluk je er de vruchten van en kun je tot 30% van je stookkosten besparen. Daarnaast voelt je huis warmer en comfortabeler en draagt het bij aan het verbeteren van je energielabel. Doen dus!

Isolatietips

Van je vloer tot je muur of dak

Dakisolatie

Bij een slecht geïsoleerd dak van een huis verliest een woning veel van de warmte in huis. Zonde natuurlijk. Door je dak goed te isoleren ga je warmteverlies tegen en bespaar je per jaar gemiddeld ruim € 600,- aan stookkosten. Een bespaartip waar je dus flink wat geld mee kunt besparen.

Gevelisolatie

Gevelisolatie is vaak een stuk goedkoper dan dat mensen denken. Het loont de moeite om dit eens voor jouw huis te bekijken. Isolatie van de gevel kan namelijk een forse besparing van zo’n € 500,- op jaarbasis opleveren.

Vloerisolatie

Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Kies je ervoor om je vloer te isoleren? Dan bespaar je hier al zo € 190,- mee.

Dubbel glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas en verbeteren het comfort in je woning. Bovendien bespaar je bijna € 300,- op je stookkosten. Zo kun je dus ook energie besparen én verdient de investering zich op den duur zelf weer terug.

Zonnepanelen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen stroom op te wekken. Je kunt hiermee ook voorzien in een deel van de stroombehoefte van je huishouden. En dit heeft natuurlijk directe invloed op je energierekening. Het is dus zeker de moeite waard om na te gaan of het mogelijk is om zonnepanelen op je woning te plaatsen en om na te vragen wat de geschatte kosten en opbrengsten zouden zijn.

Zonneboiler

Bijna de helft van je energie(kosten) voor warm water kun je besparen als je kiest voor een zonneboiler. Bovendien voorkom je flinke hoeveelheden CO2-uitstoot omdat zonne-energie gebruikt wordt voor het opwarmen van je water, in plaats van fossiele brandstoffen. Een zonneboiler is daarnaast natuurlijk altijd duurzaam: zonlicht raakt nooit op én bij gebruik van zonne-energie komt nauwelijks CO2 vrij. Een bespaartip waar een wat grotere investering voor nodig is, maar uiteindelijk kan zorgen voor een lagere energierekening

Let op: De besparing per type woning verschilt natuurlijk. Voor een oud vrijstaand huis betaal je meer voor isolatie maar het levert ook meer voordeel op dan bijvoorbeeld een moderne tussenwoning. Laat je van te voren goed inlichten over de mogelijkheden voor jouw woning.

Word ook klant

Regel het in een handomdraai

Bereken aanbod

Zonnepanelen op je dak?

Heb óf wil je ze? Zo werkt het bij ons

Steeds meer mensen staan te juichen als de zon schijnt. En dan niet alleen vanwege de vitamine D. Maar omdat de zonnepanelen op volle toeren draaien. Wat krijg je nou eigenlijk voor die teruggeleverde energie? En wat als de zon niet schijnt, zit je dan ’s avonds in het donker? Geen zorgen. We vertellen je er alles over.

Meer info
Zonnepanelen

Slim met nieuwe aankopen

En wees je bewust van energieslurpers

Veel huishoudelijke apparaten zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit ons leven. Hoeft ook niet. Maar wees je bewust van het verbruik van apparaten als koelkasten en televisies. En stel je hebt een nieuwe nodig, houd dan rekening met het energielabel van je aankoop. De aanschaf van bijvoorbeeld een energiezuinigere wasmachine voel je namelijk op den duur in je portemonnee. Én het is goed voor het milieu. Ook mooi meegenomen dus.

Lees meer
Controleer het energielabel