Nieuw: dynamisch energiecontract

Budget nieuws

Bij ons kun je vanaf nu kiezen voor een dynamisch energiecontract

Budget Thuis, 04 september 2023

image

Zelf de regie over je energierekening

Bij Budget Energie bieden we vanaf vandaag naast variabele en vaste tarieven óók dynamische tarieven aan voor iedereen met een slimme meter. Bij dit contract wijzigen je tarieven voor stroom elk uur en je gastarieven elke dag. Zo kun je dus heel bewust energie verbruiken door in te spelen op veranderingen in de markt. Krijg direct inzicht in je verbruik via de app, zo zie je gelijk waar je aan toe bent.

Passend contract voor iedereen

Een dynamisch energiecontract is dé uitkomst voor klanten die actief met hun energieverbruik bezig willen zijn. Naast het aanbieden van vaste en variabele contracten, bieden we nu voor iedereen een passende contractvorm aan. Voor klanten die behoefte hebben aan zekerheid, flexibiliteit óf een risico durven te nemen. Met een dynamisch contract kun je op het juiste moment - wanneer de prijzen laag zijn - je energie verbruiken. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of er veel windenergie beschikbaar is. Goed voor je portemonnee én het klimaat.

Introductie dynamisch energiecontract

Eerder dit jaar verlaagden we als eerste energieleverancier de tarieven onder het prijsplafond voor nieuwe klanten. We lopen nu opnieuw voorop met de introductie van dynamische contracten. Iets wat in ons DNA zit, aldus CEO Caroline Princen.

"We snappen dat elk huishouden andere behoeften heeft en daar spelen we op in. Of het nu een klant is die zoekt naar zekerheid, flexibiliteit of die dagelijks duurzaam bezig wil zijn met zijn verbruik."

Variabel en vast contract

Liever weten waar je aan toe bent? Kies dan voor de zekerheid van een vast contract. Dan ben je beschermd tegen prijsstijgingen, maar heb je geen voordeel van prijsdalingen. Klanten die niet vast willen zitten voor een langere periode, kunnen kiezen voor een variabel contract. Deze tarieven bewegen maandelijks mee met de inkoopprijzen op de markt, als deze stijgen en ook als deze dalen. Klanten die kiezen voor een variabel of dynamisch contract bij Budget Energie kunnen eenvoudig switchen tussen de deze contractvormen, omdat ze opzegbaar zijn zonder opzegboete. Bij een variabel contract is de opzegtermijn 30 dagen.

Ons dynamisch energiecontract is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Meer weten? Neem een kijkje op de website.