You're on the prod environment.

Het termijnbedrag

De opbouw van mijn termijnbedrag

Hoe komen jullie aan dit bedrag?

Het termijnbedrag is berekend op basis van verbruik. Bij een aanmelding vragen we je om je jaarverbruik aan ons door te geven. Dit kun je terugvinden op een jaarnota. Je kunt ook een schatting maken van je verbruik op basis van je type woning, het aantal bewoners en of je veel of weinig thuis bent. Vervolgens vermenigvuldigen we je verbruik met onze tarieven én de andere bijkomende kosten. Het totaalbedrag uit deze berekening delen we door 12 maanden. En daar is ie dan; jouw termijnbedrag. Wil je net even beter weten waaruit het bedrag is opgebouwd? Lees dan verder!

Bekijk hoe je termijnbedrag is opgebouwd

We hebben het in een video vastgelegd

Je termijnbedrag bestaat uit...

Voor de lezers onder ons

Het bedrag dat je per maand betaalt bestaat uit de volgende onderdelen:

Leveringskosten

Dit zijn de tarieven per kWh stroom en m³ gas die we met je overeen komen. Je kunt deze terugvinden op het tarievenblad dat we met je leveringsovereenkomst meesturen.

Energiebelasting

In opdracht van de overheid brengen energieleveranciers energiebelasting in rekening. Die betaal je per verbruikte kWh en m³. Die uiteindelijke belasting is dus afhankelijk van je verbruik. Ook deze tarieven kun je terugvinden op het tarievenblad dat we met je leveringsovereenkomst meesturen.

Opslag Duurzame Energie (ODE)

In opdracht van de overheid brengen energieleveranciers een bedrag voor Opslag Duurzame Energie in rekening. Ook dit betaal je per gebruikte kWh en m³ en is dus afhankelijk van je verbruik. De tarieven voor Opslag Duurzame Energie vind je terug op het tarievenblad bij je leveringsovereenkomst.

Vaste leveringskosten

Dit zijn de administratiekosten die elke leverancier in rekening brengt voor de levering van elektriciteit en gas. Het bedrag verschilt per leverancier en kan ook per contract of aanbieding verschillen. En ook dit bedrag kun je in het tarievenblad terugvinden.

Netbeheerkosten

Deze kosten brengen we namens je netbeheerder in rekening zodat je alle kosten voor energie op één rekening hebt. Deze kosten zijn voor je aansluiting, meters, de transport van energie, en het onderhoud van je aansluitingen en meters. Een specificatie van deze kosten is te vinden op de website van je netbeheerder.

Vermindering energiebelasting

Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor je energiekosten en wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Dat totaalbedrag delen wij door 12 en brengen wij maandelijks in mindering op je termijnbedrag.

Btw

Op alle producten en diensten in Nederland wordt btw geheven, zo ook op energie. De btw voor energie is normaal gesproken 21%. Van 1 juli t/m 31 december 2022 verlaagt de Rijksoverheid tijdelijk de btw naar 9%.

Je termijnbedrag aanpassen

Regel het eenvoudig en snel op MijnBudget

Ben je nieuw op je adres en hebben we je termijnbedrag misschien te hoog ingeschat? Of heb je zonnepanelen aangeschaft en ben je minder stroom gaan verbruiken? We snappen dat je dan je termijnbedrag graag wat aanpast, geen probleem. Je regelt het heel eenvoudig zelf in MijnBudget. En dat niet alleen; van het doorgeven van je meterstanden (als je nog geen slimme meter hebt) tot het melden van een verhuizing? Regel het gemakkelijk zelf in MijnBudget.

MijnBudget

Onze producten

100% groene stroom en gas

Zoveel mensen, zoveel energiewensen. Dat snappen wij. Daarnaast houden we van simpel en bieden we slechts enkele pakketten aan. Lekker overzichtelijk. Wat onze pakketten met elkaar gemeen hebben? 100% groene stroom, 14 dagen bedenktijd en persoonlijke en goede service. En geen gedoe, want wij regelen je overstap.

Meer info