You're on the prod environment.

Termijnbedrag

Hoe kan ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Wil je je termijnbedrag aanpassen? Dat kan je zelf doen door in te loggen op MijnBudgetEnergie via onderstaande knop.

Termijnbedrag wijzigen

Kan ik mijn incassodatum wijzigen?

Nee, wij houden het graag simpel. Daarom hanteren wij voor al onze klanten 1 incassodatum. Het termijnbedrag wordt rond de eerste werkdag van de maand geïncasseerd.

Waarom is er nog een termijnbedrag geïncasseerd terwijl ik al ben overgestapt?

Het kan dat zowel je oude als nieuwe leverancier een termijnbedrag incasseren rondom een overstap. Maar je betaalt nooit te veel. Op de eindnota worden te veel betaalde bedragen namelijk verrekend.

Waarom is mijn termijnbedrag veranderd na de jaarnota?

We proberen je termijnbedrag zo in te stellen dat je aan het einde van het jaar zo min mogelijk hoeft bij te betalen, en ook niet te veel betaalt per maand. Daarom passen we je termijnbedrag na je jaarnota soms aan, op basis van het gemiddelde verbruik op je adres en de actuele tarieven.

Waar is mijn termijnbedrag op gebaseerd?

Op het gemiddelde verbruik van de afgelopen 3 jaar op je adres. Dat verbruik krijgen we van je netbeheerder, die het jaarlijkse bedrag per adres bijhoudt.

Ben je nieuw op je adres? Dan is het termijnbedrag gebaseerd op het historisch gebruik van vorige bewoners.

Je kunt het termijnbedrag altijd aanpassen via MijnBudgetEnergie.

Waarom is mijn termijnbedrag niet hetzelfde als op de offerte?

Een offerte stellen we op aan de hand van het jaarverbruik dat je invoerde, of op basis van een gemiddeld jaarverbruik.

Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij de netbeheerder om het standaard jaarverbruik (SJV) van je aansluiting. Dat is een gemiddelde van de afgelopen drie jaar. Daardoor kan je échte termijnbedrag iets afwijken van het bedrag op de offerte.

Uit welke onderdelen bestaat mijn termijnbedrag?

Het bedrag dat je per maand betaalt bestaat uit de volgende onderdelen:

Leveringskosten

Dit zijn vaste kosten die we zijn overeengekomen en staan los van je verbruik. Je kunt deze terugvinden op het tarievenblad dat we met je leveringsovereenkomst meesturen. Vaste leveringskosten worden per gehele kalendermaand berekend, ook als je maar een gedeelte van de maand klant bent. Start of eindig je het contract dus pas later dan de 1e van de maand, dan betaal je de gehele maand.

Energiebelasting

In opdracht van de overheid brengen energieleveranciers energiebelasting in rekening. Die betaal je per vebruikte kWh en m³. Die uiteindelijke belasting is dus afhankelijk van je verbruik. Ook deze tarieven kun je terugvinden op het tarievenblad dat we met je leveringsovereenkomst meesturen.

Opslag Duurzame Energie (ODE)

In opdracht van de overheid brengen energieleveranciers een bedrag voor Opslag Duurzame Energie in rekening. Ook dit betaal je per gebruikte kWh en m³ en is dus afhankelijk van je verbruik. De tarieven voor Opslag Duurzame Energie vind je terug op het tarievenblad bij je leveringsovereenkomst.

Vaste leveringskosten

Dit zijn de administratiekosten die elke leverancier in rekening brengt voor de levering van elektriciteit en gas. Het bedrag verschilt per leverancier en kan ook per contract of aanbieding verschillen. Je kunt ook dit bedrag in het tarievenblad terugvinden.

Netwerkkosten

Deze kosten brengen we namens je netbeheerder in rekening zodat je alle kosten voor energie op 1 rekening hebt. Deze kosten zijn voor je aansluiting, meters, de transport van energie, en het onderhoud van je aansluitingen en meters. Een specificatie van deze kosten is te vinden op de website van je netbeheerder.

Vermindering energiebelasting

Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor je energiekosten en wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Dat totaalbedrag delen wij door 12 en brengen wij maandelijks in mindering op je termijnbedrag.

Btw

Op alle producten en diensten in Nederland wordt btw geheven, zo ook op energie. De BTW voor energie is 21%.

Neem contact met ons op

Koptelefoons, computers en een flinke dosis kennis: onze klantenservice staat voor je klaar

Bellen?

Particulier: 020 - 205 55 55

Zakelijk: 020 - 205 55 50

Wij zijn op werkdagen van 09.00 - 15.00 uur bereikbaar. Via chat bieden we ruimere openingstijden aan. (lokaal tarief)