Het meteroverzicht

VEELVOORKOMENDE METERS

Zowel digitaal als analoog

In Nederland zijn veel verschillende meters in omloop. Het is niet aan de buitenkant te zien of de meter inderdaad geschikt is om automatisch te salderen. Óf om de teruggeleverde energie te registreren. Er zit verschil tussen digitale meters; is ie ‘slim’ of ‘dom’? En ook tussen de analoge meters zit verschil of de registratie van opgewekte energie geregistreerd wordt of niet.

Hieronder staan een aantal van de meestvoorkomende meters die in de meterkast kunnen hangen. Dit zijn trouwens meters met een aansluitwaarde tot 3x80A; voor een grotere aansluitwaarde zijn vaak andere meters geïnstalleerd. We hebben hierbij aangegeven wat de mogelijkheden bij teruglevering zijn.

Herken je jouw meter niet hieronder? Neem dan eens een kijkje op de website van je netbeheerder, daar vind je meer info over de meters die zij plaatsen.

Verschillende elektrameters

1
2
3
4
5

Ferrarismeter

Deze analoge meter kun je gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Bij teruglevering draait de schijf de andere kant op. Deze meters worden nu niet meer opgehangen, omdat het uitlezen van negatieve verbruiken tot problemen kan leiden.


Let op: Zorg er wel voor dat je de teruglevering aanmeldt bij je netbeheerder zodra je zonnepanelen laat installeren. Dat kan eenvoudig via  www.energieleveren.nl.

100% groene stroom

Dat vinden we heel gewoon

Wij vinden groene stroom heel gewoon, daarom is 100% van onze energie groen. Onze groene stroom bestaat o.a. uit windenergie en wordt voor een deel opgewekt door Nederlandse windmolens. De zonne-energie komt uit Italië. We zijn transparant over ons stroometiket. Groene en toch goedkope stroom vinden wij heel vanzelfsprekend en niet iets om onszelf voor op de borst te kloppen. Hoe meer mensen er overstappen, hoe groener alle stroom in Nederland wordt.

Groene stroom
green-energy