You're on the prod environment.

Bekijk hier of je meter geschikt is voor teruglevering

In Nederland zijn veel verschillende meters in omloop. Het is niet altijd aan de buitenkant te zien of de meter inderdaad geschikt is om automatisch te salderen of de teruggeleverde energie te registreren.

Hieronder staan een aantal meest voorkomende meters die in de meterkast kunnen hangen (dit zijn meters tot 3x80A; voor een grotere aansluitwaarde zijn vaak andere meters geïnstalleerd).

1: Ferrarismeter

Deze analoge meter kan je gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Bij teruglevering draait de schijf de andere kant op. Deze meters worden nu niet meer opgehangen omdat het uitlezen van negatieve verbruiken tot problemen kan leiden.

2: Analoge meter zonder draaischijf

Deze meter is niet geschikt in combinatie met zonnepanelen. Wanneer je zelf energie wil opwekken en je hebt zo'n soort meter, dan moet deze vervangen worden. Neem hiervoor contact op met je netbeheerder.

3: Digitale meter met terugleverregistratie

Deze digitale meter hangt veel in nieuwbouw en heeft een apart telwerk voor teruggeleverde energie. Deze meter is dus geschikt voor zonnepanelen.

Let op! Zorg er wel voor dat je de teruglevering aanmeldt bij de netbeheerder. Dat kan eenvoudig via www.energieleveren.nl.

4: Digitale meter zonder terugleverregistratie

Misschien heb je een digitale meter zonder terugleverregistratie (klanten van Oxxio hebben vaak deze meter). Deze zijn wel op afstand uit te lezen maar kunnen geen teruglevering registreren. Niet zo handig. Ons advies is deze te laten vervangen door de netbeheerder.

5: Slimme meter

De overheid is bezig om de slimme meter op vrijwillige basis uit te rollen. Je kan deze dus aangeboden krijgen door de netbeheerder. Deze slimme meters kunnen ook teruglevering registeren.

Neem contact met ons op

Koptelefoons, computers en een flinke dosis kennis: onze klantenservice staat voor je klaar

Bellen?

Particulier: 020 - 205 55 55

Zakelijk: 020 - 205 55 50

Wij zijn op werkdagen van 08.30-18.00 uur bereikbaar. (lokaal tarief)