You're on the prod environment.

Hoe snel isjouw internet

Bekijk wat haalbaar is op jouw adres

Doe de speedtest

Gewoon snel internet. Dat willen we allemaal. Maar wat is je huidige internetsnelheid eigenlijk? En welke internetsnelheid kun je op jouw adres maximaal halen? Bekijk het met onze speedtest en postcodecheck. Klik op onderstaande buttons om je huidige internetsnelheid te zien. Zie ook direct welke internetsnelheid je via Budget Alles-in-1 maximaal kunt halen op jouw adres.

Huidige snelheid + Snelheid via Budget Alles-in-1

Internet via Budget Alles-in-1

Goedkoop en betrouwbaar

Het KPN-netwerk is degelijk en betrouwbaar. En laat Budget Alles-in-1 nou precies via dat netwerk telecomdiensten aanbieden. Goed geregeld dus. Ontvang bij Budget Alles-in-1 een standaard pakket vanaf € 25,- voor de eerste vier maanden. Daarna betaal je € 45,- per maand.

Bekijk het aanbod

          Supersnel internet via KPN Netwerk

Nog sneller?

Heb je Internet van Budget Alles-in-1 en wil je je internetsnelheid verbeteren? Bekijk onze klantenservicepagina. Of neem contact op met één van onze Alles-in-1-experts via 020 - 205 55 55. Zit je nog bij een andere provider en wil je advies? Ook dan zitten onze experts voor je klaar.

Huidige internetsnelheid + Snelheid via Budget Alles-in-1

Trager internet via WiFi

Alles tiptop in orde wat betreft je internet. Dacht je. En dan valt de internetsnelheid tegen. Grote kans dat dit te maken heeft met je WiFi-signaal, dat ervoor zorgt dat jij draadloos kan internetten. WiFi-optimalisatie-tips? Klik op lees meer.

Lees meer


Plaatsing van het modem

Een WiFi-signaal gaat niet zomaar onverstoord door een huis. Er zijn namelijk letterlijk veel stoorzenders. Ze zorgen voor een zwak, traag of instabiel WiFi-signaal. Voorbeelden hiervan zijn: een magnetron, bluetooth, een autoalarm, een draadloze muis of andere WiFi-netwerken in de buurt. Gewapend beton, vloerverwarming, vloerisolatie en radiatoren kunnen ook voor een zwakker signaal zorgen. Dat zorgt dan voor een lagere internetsnelheid. Materialen als glas, spiegels en water kaatsen een WiFi-signaal terug. Het signaal lijkt daardoor sterk, maar de communicatie raakt verstoord en het signaal komt niet goed aan bij je apparaat. Een erg belangrijk punt is de plaatsing van je modem. Aan de ene kant moet je je modem zo dicht mogelijk bij je ISRA-punt (de hoofdaansluiting voor je ADSL-verbinding, daar waar de kabel van je netwerkbeheerder het huis binnenkomt) plaatsen. Daar tegenover staat wel dat je stoorzenders zoveel mogelijk wil vermijden. Zet je modem dus bijvoorbeeld niet in of onder een kastje.

Het juiste WiFi-kanaal

Andere WiFi-netwerken in de buurt zorgen vaak voor ruis. En daardoor voor een tragere internetsnelheid. Je kunt instellen op welk kanaal je modem het signaal uitzendt. Ook kun je eventueel ‘schuiven’ over de 2.4 of 5 GHz-band voor zo min mogelijk ruis. En dus de best mogelijke verbinding (zie het als op de ouderwetse manier zoeken naar een radiozender). De 2.4 GHz-band heeft in Europa 13 kanalen. De 5 GHz-band heeft een korter bereik, maar wel een sterker signaal dan de 2.4 GHz-band. Houd er rekening mee dat niet elk apparaat 5 GHz ondersteunt.

Er zijn gratis programma’s te downloaden waarmee je alle WiFi-netwerken in de buurt kunt zien (bijvoorbeeld WiFi-analyzer in Google Play). Op punten waar WiFi-netwerken elkaar overlappen, is de verbinding slechter. Ons advies; gebruik altijd kanaal 1, 11 of 16. Als iedereen die kanalen gebruikt, is er zo min mogelijk overlap.

De sterkte van een WiFi-signaal wordt uitgedrukt in dBm (decibel per milliwatt). Een goede sterkte is -50 tot -60 dBm. Hoe lager, hoe zwakker. Gebruik je de WiFi-analyzer en zie je een WiFi-netwerk met een zwak signaal? Geen zorgen. Dat hoef je niet per se te vermijden. Zwak betekent namelijk ook weinig storing vanuit andere apparaten.

Het WiFi-kanaal wijzigen

Je kunt het WiFi-kanaal wijzigen door in te loggen op je modem. Doe dit op een apparaat dat verbonden is met het modem.

 • Ga naar 192.168.2.254. Log je voor het eerst in? Gebruik ‘admin’ als gebruikersnaam en laat het wachtwoordveld leeg. Als je ingelogd bent, krijg je meteen de optie om een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord aan te maken.
 • Klik in de bovenste menubalk op ‘WiFi’.
 • Nu doorscrollen naar de optie ‘WiFi global configuration’.
 • Bij ‘channel’ selecteer je vervolgens het gewenste kanaal (onder 2.4 of 5 GHz).

In deze omgeving kun je trouwens ook je WiFi-wachtwoord en netwerknaam wijzigen.

Trager internet via kabel

Tijdens je aanmelding bij ons, lieten we direct zien wat de verwachte internetsnelheid was op je adres. Controleer via onze postcodecheck wat nu de verwachte snelheid is op je adres. Haal je deze snelheid niet? Dan gaan we daar iets aan doen. Lees snel verder.

Lees meer


Of je de verwachte internetsnelheid behaalt? Doe de speedtest! Doe dit op een apparaat dat door middel van een internetkabel is aangesloten op je modem. Zo weet je direct of je internetsnelheid overeenkomt met de verwachte snelheid.

De internetsnelheid uit de speedtest blijkt lager dan verwacht

Dit kan verschillende oorzaken hebben, door verschillende factoren die de snelheid beïnvloeden. Gebruik je verouderde kabels? Of heb je een te lange kabel tussen je modem en de hoofdaansluiting? Het heeft gevolgen voor je verbinding. Zo haal je nooit de optimale internetsnelheid. Zien wat jouw internetsnelheid beïnvloedt? Controleer dan eerst de binnenkomende snelheid op je modem.

Controleer de snelheid die op je modem binnenkomt

Om de internetsnelheid te achterhalen die op je modem binnenkomt, moet je eerst inloggen op je modem. Hoe dat werkt? Verbind het apparaat waarmee je wil inloggen met jouw WiFi-netwerk. Open dan een nieuwe browser en ga naar mijnmodem.kpn of http://192.168.2.254. Is het de eerste keer dat je inlogt op je modem? Je gebruikersnaam is dan ‘admin’. Je kunt het wachtwoordveld leeglaten. Ingelogd? Je krijgt meteen de optie om een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord aan te maken. Al eens eerder ingelogd? Gebruik dan je persoonlijke inloggegevens.

Is het inloggen gelukt? Mooi. Klik op ‘status’, vervolgens op ‘geavanceerd’ en dan op ‘DSL’. Je ziet dan de ‘actual rate’ en de ‘attainable rate’. Je internetsnelheid wordt hier in kb/s weergegeven. Deel dit getal door 1.000 en je weet wat jouw internetsnelheid is in Mb/s.

Actual rate is gelijk aan de verwachte snelheid

Komt de actual rate overeen met de verwachte snelheid op je adres? Dan ontvang je de verwachte snelheid. De internetsnelheid uit de speedtest kan ook lager zijn. Dit kan liggen aan de kabels of de apparaten die je op je modem hebt aangesloten. Controleer je apparaten door alle apparaten van je modem af te halen en vervolgens de apparaten één voor één aan te sluiten. En meet dan steeds opnieuw met de speedtest wat je internetsnelheid is.

Attainable rate is lager dan de verwachte snelheid

Is je attainable rate lager dan de verwachte snelheid? Een verklaring daarvoor kan zijn dat je modem nog aan het ‘intrainen’ is (automatisch optimaliseren van je netwerk, net na de aansluiting van je modem). Dit kan tot 10 dagen na de installatie duren. In deze periode kan de attainable rate dus nog stijgen. Is de attainable rate na 10 dagen toch nog lager dan verwacht? Controleer dan of je modem wel direct op de hoofdaansluiting is aangesloten. Je moet het modem direct aansluiten op het punt waar je ISRA-punt binnenkomt. Hoe meer kabels je gebruikt en hoe langer de kabels zijn, hoe lager je internetsnelheid zal zijn. Is het modem wel direct aangesloten op het ISRA-punt, maar is je attainable rate toch lager dan de verwachte internetsnelheid? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

ADSL en Glasvezel

Er zijn 2 soorten aansluitingen; ADSL en glasvezel. Het type aansluiting heeft gevolgen voor de internetsnelheid. ADSL is vaak langzamer dan glasvezel. Internet via een ADSL-aansluiting gaat via het traditionele telefoonnetwerk. De internetsnelheid die je kan halen is afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Glasvezel is precies wat het zegt dat het is: een flinterdunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met behulp van een laserlicht worden digitale gegevens betrouwbaar en snel via de glasvezel heen en weer gestuurd. Up- en downloaden via glasvezel is daarom altijd even snel. De lengte van de kabel heeft hierop geen invloed. Je haalt altijd de maximale internetsnelheid.

Neem je bijvoorbeeld 100 Mb/s af op een ADSL-aansluiting? Dan kan je hier in werkelijkheid vaak maar 70 Mb/s van halen. Als je 100 Mb/s afneemt via een glasvezelaansluiting, dan haal je daadwerkelijk de 100 Mb/s. Benieuwd naar je huidige internetsnelheid? Doe de speedtest op onze website. Benieuwd naar hoe snel het eigenlijk kan op je adres? Doe de postcodecheck!

De juiste internetsnelheid

Benieuwd welke internetsnelheid voor jou voldoende is? Dat is afhankelijk van je internetgedrag. Zoek je alleen soms iets op via Google en check je af en toe je mail? Of ben je juist een fanatieke gamer of filmkijker via bijvoorbeeld Netflix? Deze opties vragen beide om een andere internetsnelheid. Bekijk de mogelijkheden op jouw adres via de postcodecheck op onze website.

Verschil downloaden vs uploaden

Bekijk ons aanbod voor internet op jouw adres en zie dat we in internetsnelheid onderscheid maken tussen downloaden en uploaden. Als je iets downloadt, dan haal je een bestand op. Bijvoorbeeld een foto die je per e-mail ontvangen hebt. Of dat ene nieuwe liedje van je favoriete artiest. De snelheid waarin je het bestand ‘binnen’ hebt hangt af van je maximale downloadsnelheid. Het tegenovergestelde is uploaden van een bestand. Als je bijvoorbeeld een bestand verstuurt naar iemand anders. De download- en uploadsnelheid worden beide uitgedrukt in Mb/s.

De juiste internetsnelheid voor jou

Op zich heel logisch, maar hoe intensiever je gebruikmaakt van je internetverbinding, hoe hoger de voorkeurssnelheid. Surf je alleen wat rond op internet, check je zo nu en dan je e-mail en doe je dit alles op één pc? Dan heb je niet zo'n hoge internetsnelheid nodig. 4 tot 8 Mb/s is dan voldoende. Gebruik je je internet ook voor het terugkijken van je favoriete tv-programma’s of het bekijken van de nieuwste vlogs? En download je zo nu en dan muziek en gebruik je hiervoor meerdere pc’s of tablets? Dan adviseren we een internetsnelheid van 20 Mb/s. Kijk je graag de nieuwste films en download je veel muziek? Of ben je een fanatieke gamer? Dan vraag je meer van je internet dan bovenstaande gebruikers en raden we een hogere internetsnelheid aan.