De installatie

Met hulp van een installateur

WANNEER KIES IK VOOR INSTALLATIE DOOR EEN INSTALLATEUR?

Kies je voor glasvezel? Dan is installatie door een installateur verplicht. En dus ook gratis. Heb je een ADSL-aansluiting? Dan kost een installateur aan huis € 89,-. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je pakket zelf te installeren. Met de hulp van onze installatiehandleiding is de installatie zo geregeld. Of kies voor hulp op afstand. Onze installateurs ondersteunen je dan telefonisch (of zelfs via een videocall) bij de installatie. Deze optie is gratis in het geval dat je een glasvezelaansluiting hebt. Bij een ADSL-aansluiting wordt hiervoor € 45,- gerekend.

DE INSTALLATEUR

Wat doet 'ie eigenlijk?

Onze installateurs doen er alles aan om je overal in huis volledige WiFi-dekking te geven. Wat ze doen?

1. Controleren of je ISRA-punt (je hoofdaansluiting) werkt*
2. Het modem aansluiten
3. Verbinding maken met één apparaat (bekabeld of draadloos)
4. De netwerknaam en het wachtwoord instellen
5. De gratis WiFi-check
6. Interactieve TV installeren op één tv-ontvanger (op basis van de bestaande bekabeling)
7. Vast Bellen installeren
8. Testen of alles werkt
9. Uitleggen hoe alles werkt

Eventuele meerkosten

Soms moeten er extra werkzaamheden uitgevoerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door dikke muren, veel tv’s en de grootte van je huis komen. De installateur zal altijd extra (lange) kabels en andere apparatuur meenemen voor als dit nodig is. Het leveren en plaatsen van deze extra’s brengen wij in rekening op de eerstvolgende maandfactuur.

Bekijk meerkosten

18 jaar of ouder

Tijdens de installatie moet er iemand aanwezig zijn van 18 jaar of ouder. Niet om vervelend te zijn, maar omdat bij afwezigheid ervan de installateur niets mag doen. Eventuele kosten kunnen dan wel in rekening gebracht worden.

Het aansluitpunt

Een standaard aansluitpunt wordt ook wel een ISRA-punt genoemd. Voor glasvezel heet dit een FTU. Heb je geen aansluitpunt? Dan kan de monteur kosteloos langskomen om een aansluitpunt te plaatsen. Lees hier meer over het aansluitpunt. De plaatsing van het aansluitpunt is gratis, maar aan het leggen van de invoerkabel zijn wel kosten verbonden. Kijk dus van tevoren goed of je al een invoerkabel hebt. Deze kabel is vaak blauw, met daarin meerdere gekleurde kabels.

Foto ISRA-punten

Tip: Je kunt ook zonder aansluitpunt installeren door de gekleurde kabels aan te sluiten op het meegeleverde doorlusdoosje. Instructies hiervoor vind je op pagina 4 van de installatiehandleiding. Raadpleeg hier de handleiding voor de Experia Box v10A. Heb je een Experia Box v10? Gebruik dan deze handleiding.

Voor het laten plaatsen van een aansluitpunt of invoerkabel bel je naar 020 - 20 55 555.
Veelgestelde vragen over de installatie(afspraak)

WiFi is natuurlijk zoiets waarvan je gewoon wilt dat het werkt, en waar je geen omkijken naar wilt hebben. En om je WiFi in huis zo optimaal mogelijk te gebruiken/werkend te krijgen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zodat je voor eens en voor altijd je WiFi perfect regelt in je woning. En je er dus vervolgens geen omkijken meer naar hebt!

Meer info
Experia Box v10A

VEELGESTELDE VRAGEN