Zomerweekend met gratis stroom

Kijkje thuis

Zomerweekend met gratis stroom

Budget Thuis, 03 april 2024

image

Leestijd: 5 minuten

Van april tot en met augustus kan je met een 1-jarig energiecontract bij Budget Energie ieder weekend gebruikmaken van gratis stroom. Dat doen we omdat we veel slimmer om kunnen gaan met groene stroom, door het direct te gebruiken als het wordt opgewekt. Maar hoe maak je optimaal gebruik van gratis stroom zónder meer stroom te verbruiken dan nodig? We hebben een aantal tips voor een zomerweekend mét gratis stroom op een rijtje gezet.

Wassen en drogen

Een goede manier om gebruik te maken van gratis stroom is door de wasmachine aan te zetten tijdens de groene uren. Probeer de was doordeweeks zoveel mogelijk op te sparen. Zo kun je alle wasjes draaien in het weekend. 

Na de wasbeurt moet je kleding natuurlijk ook drogen. Schijnt de zon? Hang de was dan buiten! Bij minder mooi weer kan de was natuurlijk ook in de droger.

Afwassen en schoonmaken

Maak jij normaal gesproken op vrijdag het huis schoon? Dat kan misschien ook op zaterdag of zondag! Haal in het weekend de stofzuiger uit de kast en zet de vaatwasser aan.

Koken

Bereid in het weekend je favoriete gerechten uit de oven, de slowcooker, op de kookplaten óf frituur. Heb je eten over? Bewaar het in de diepvries voor later in de week. Dat scheelt weer!

Apparaten opladen

Zorg ervoor dat je apparaten zoals telefoons, laptops en tablets worden opgeladen tijdens de groene uren. Heb je een elektrische fiets? Ook die kan aan de lader!

Tuinonderhoud

Ook het groen in de tuin kan profiteren van de groene uren. Zo kun je goed gebruikmaken van een elektrische grasmaaier. Óf zorg ervoor dat de accu van bijvoorbeeld de snoeier is opgeladen, zodat je later in de week aan de slag kan.

Feestje?

Organiseer je een feestje? Of komt de familie gezellig barbecueën? Probeer ook dan gebruik te maken van de groene uren. Bereid het eten voor je gasten alvast voor in de middag en laad ook de muziekbox alvast op. Handig!

Meer weten over gratis stroom.