Het Tijdelijk Noodfonds Energie gaat weer open

Nieuws en Updates

Het Tijdelijk Noodfonds Energie gaat weer open

Budget Thuis, 27 december 2023

image

Leestijd: 4 minuten

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er speciaal voor huishoudens met een hoog energieverbruik en een laag- of middeninkomen. Een half miljoen huishoudens in Nederland kunnen hun hoge energierekening in de winter niet betalen. Daarnaast is er in 2024 geen energietoeslag en prijsplafond meer. Het Noodfonds helpt mensen om energieschulden te voorkomen.

Let op: Het Noodfonds Energie 2024 is gesloten. Je kunt geen aanvraag meer indienen.

Opening Noodfonds

Het Tijdelijk Noodfonds Energie gaat in 2024 voor de tweede keer open. Vanaf 22 januari kun je een aanvraag indienen om financiële ondersteuning te ontvangen.

Aanvraag indienen

Er komen meer mensen in aanmerking voor het Noodfonds in vergelijking met 2023. Er wordt komend jaar gekeken naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning? Je leest er alles over op de website van het Noodfonds.

Belangrijk om te onthouden: als je in 2023 al compensatie hebt ontvangen vanuit het Noodfonds, moet je in 2024 opnieuw een aanvraag indienen.

Wat heb je nodig?

Om een aanvraag in te dienen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie heb je een aantal gegevens nodig. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

DigiD
Termijnbedrag
Klantnummer