Het Tijdelijk Noodfonds Energie is geopend

Nieuws en Updates

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is geopend

Budget Thuis, 22 januari 2024

image

Leestijd: 4 minuten

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari 2024 een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. Het Noodfonds betaalt voor deze huishoudens een deel van de energierekening voor zes maanden na hun aanvraag. 

Let op: Het Noodfonds Energie 2024 is gesloten. Je kunt geen aanvraag meer indienen.

Aanvraag indienen

Er komen meer mensen in aanmerking voor het Noodfonds in vergelijking met 2023. Er wordt dit jaar gekeken naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen.

Huishoudens met een bruto inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum kunnen een aanvraag indienen. Dat gaat om een inkomen van 3.200 euro (alleenstaand) en 4.480 euro (samenwonend). Deze bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen bedraagt, dan betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit.

Belangrijk om te onthouden: als je vorig jaar al compensatie hebt ontvangen vanuit het Noodfonds, moet je nu opnieuw een aanvraag indienen.

Wat heb je nodig?

Om een aanvraag in te dienen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie heb je een aantal gegevens nodig. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

DigiD
Termijnbedrag
Klantnummer
Aanmelden voor het Noodfonds

Meer weten?

Meer weten over het Tijdelijk Noodfonds Energie en het indienen van een aanvraag? Je leest het op de website van het Noodfonds.