Vier schermvrije spellen

Handige tips

VIER SCHERMVRIJE SPELLEN

Budget Thuis, 13 januari 2021

image

Budget Thuis 13 januari 2021

VIER SCHERMVRIJE SPELLEN

De hele avond aan het Netflixen en tussendoor scrollen op Facebook of Instagram? Je bent niet de enige! Door de huidige situatie rondom het Coronavirus spenderen we allemaal meer uur thuis dan ooit. En daarmee ook meer uur achter onze beeldschermen. Naast werk besteden we in onze vrije tijd gemiddeld zo’n 4 uur per dag achter een scherm. Af en toe een schermvrije avond is dus nog niet zo’n slecht idee…

Daarom hebben we vier leuke spellen uitgezocht die je met je familie of huisgenoten kunt doen. Wie daag jij uit voor een ouderwets potje Monopoly of een Mystery puzzel?

screenfreegames

Monopoly

Wie kent Monopoly nu niet? Het is één van de meest populaire bordspellen ooit gemaakt. Maar wist je dat er ook heel veel leuke alternatieve versies zijn uitgebracht? Zo is er een Super Mario versie, waarbij je Bowser moet verslaan om te winnen en zijn er allerlei figuurtjes met speciale powers. Voor de vrouwen onder ons is er een Friends versie, dit keer koop je geen locaties, maar afleveringen uit de show! Zelfs de Pokémon-fanaten kunnen hun hart ophalen, met de Pokémon editie bouw je Pokécenters in plaats van huizen. Aan de muziekliefhebbers is ook gedacht, de Queen en The Beatles versies leiden je langs alle grote hits, albums en films. Deze week toch maar een avondje inplannen?

Regenwormen

In elk studentenhuis lijkt er tegenwoordig wel eentje rond te slingeren. Een leuk dobbelspel waarbij je met z’n allen als hongerige kippen opzoek gaat naar regenwormen. Hoe dan? Door zoveel mogelijk punten te verzamelen. Probeer met je worp zo hoog mogelijk te gooien of meteen een regenworm te gooien. Door je worp verkrijg je stenen, waarop naast het getal, ook regenwormen staan. Hoe hoger het getal, hoe meer regenwormen. Maar wees niet te gulzig, want dan kan je bedrogen uitkomen! Wil je een familiespel waarbij je niet te veel hoeft na te denken? Wees er dan als de kippen bij!

Mystery-puzzel

De naam zegt het al, een puzzel waarbij er iets mysterieus gaande is! De puzzel zal namelijk niet hetzelfde zijn als op de voorkant van de doos. Een hele uitdaging dus! Gebruik je fantasie en de aanwijzingen om erachter te komen waar de personen op de doos naar kijken, hoe de toekomst eruit zal zien of wat er fout is gegaan. Er is ook een kerst-editie, leuk cadeautje misschien?

Ticket to Ride Europe

Aangezien we momenteel niet op reis kunnen, is het wel zo leuk om spelenderwijs even we te dromen naar een ander land. In dit spel moet je Europese steden aan elkaar verbinden via je treinnetwerk. Sint-Petersburg-Madrid, Amsterdam-Berlijn, je reist heel Europa door en je verbindt de routes die de meeste punten waard zijn. Lukt dat, dan verdien je de aangegeven punten, lukt het niet, dan ontvang je strafpunten. Een gezellig spel waarbij je topografische kennis ook weer even onder de loep wordt genomen. En mis je het scherm toch enorm na al deze spelletjes? Het spel komt met een code voor de website, zodat je het toch nog online kan spelen! ;-)

Meer artikelen lezen