Nieuw! Meer inzicht in je energieverbruik en het prijsplafond met de Budget Thuis app

Handige tips

NIEUW! MEER INZICHT IN JE ENERGIE VERBRUIK EN HET PRIJSPLAFOND MET DE BUDGET THUIS APP

Budget Thuis, 08 februari 2023

image

Energie 8 februari 2023

Sinds 1 januari 2023 is het prijsplafond ingegaan. Dit betekent dat je tot een bepaald gebruik niet meer betaalt dan een maximale prijs voor stroom en gas. Het is bedoeld om huishoudens te helpen hun energierekening te betalen. Hoewel onze app je al inzicht bood in je verbruik, hebben we een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de app. De Budget Thuis app geeft je nu inzicht in hoe je verbruik er voor staat ten opzichte van het prijsplafond.

Blijf gemakkelijk onder het prijsplafond

Alle actuele data wordt ingeladen via de slimme meter. Je kunt vervolgens in de app de periode van energieverbruik tot de jaarnota inzien en hoeveel je nog kunt verbruiken om onder het prijsplafond te blijven. Dit wordt weergegeven via een slimme indicator die rekening houdt met de verschillende seizoenen en laat zien of je op schema ligt en advies geeft over het gebruik:

- Je blijft naar verwachting onder het prijsplafond, dus je zit goed;
- Je zit precies tegen het prijsplafond aan, dus je zit goed, maar let op;
- Je gaat naar verwachting over het prijsplafond heen, voor het overschot betaal je je contracttarief.

Je kunt wat bijsturen door minder te verbruiken. Wil je weten hoe je minder energie kunt verbruiken? Neem dan een kijkje op onze bespaarpagina.

Klanten denken met ons mee

Omdat het prijsplafond helemaal nieuw is, houden we de komende periode de reacties van onze klanten goed in de gaten. Op basis van deze informatie worden eventuele aanpassingen gedaan. Zo houden we voor de ontwikkeling van nieuwe app functies regelmatig onderzoeken met klanten. Op die manier weten we nog beter wat er goed gaat en wat er nog beter kan.

Nieuwe functionaliteiten

- Vernieuwd dashboard met je maandverbruik in één oogopslag
- Prijsplafond indicator (toegevoegd in januari)
- Termijnbedrag wijzigen nu nog duidelijker en makklijker*
- Optimaliseren van verbruiksoverzicht

* Geen termijnbedragadvies zichtbaar? Wordt aan gewerkt!

Hoe maak ik optimaal gebruik van de Budget Thuis app?

Onze app is beschikbaar voor iOS en Android. Een belangrijke voorwaarde om de nieuwe prijsplafond functionaliteit te kunnen gebruiken, is dat je in het bezit bent van een slimme meter en dat je toestemming geeft voor het dagelijks uitlezen van je verbruik. Je kunt deze functie aanzetten via de app.

Meer artikelen lezen