Grootverbruikers in huis op een rij

Handige tips

Grootverbruikers in huis op een rij

Budget Thuis, 15 februari 2024

image

Leestijd: 7 minuten

Bij grote energieverbruikers wordt vaak gedacht aan grote apparaten zoals de wasmachine of koelkast. Maar wist je dat een aquarium of een groot televisiescherm ook behoorlijk wat energie verbruikt? Tijd om de grootverbruikers in huis onder de loep te nemen. 

Milieu Centraal heeft een aantal grote stroomverbruikers op een rij gezet. Én hoeveel stroom ze verbruiken. We laten in onderstaande voorbeelden ook zien hoeveel je ongeveer kan besparen. Dit doen we aan de hand van onze gemiddelde stroomprijs in januari voor een 1-jarig contract. Dit was ongeveer 27 cent per kWh.

Elektrische boiler
Tuinvijverpomp
Aquarium
Elektrische kachel
Waterbed
(Tweede) koelkast/vriezer
Groot televisiescherm

Meer grootverbruikers

In de onderstaande afbeelding zie je de bovengenoemde grootverbruikers in het Budget Huis. Er staan ook nog een paar andere grootverbruikers bij, zoals de vaatwasser en verlichting. De prijzen zijn berekend met onze gemiddelde stroomprijs van januari voor een 1-jarig contract. Dat is zo'n 27 cent per kWh.

BE Besparschijf Infographic Grootverbruikers 2024M02

Let op: Het precieze verbruik en wat je kan besparen hangt af van welke apparaten je gebruikt en de stroomprijs die je betaalt.