Besparen onder de douche

Handige tips

Besparen onder de douche

Budget Thuis, 04 januari 2024

image

Leestijd: 4 minuten

Meer dan 25 procent van je gasverbruik gaat op aan warm water voor je badkamer en keuken. Veel dus! Je kunt hierop eenvoudig besparen door bijvoorbeeld korter te douchen. Met de zeep en shampoo van de Dutch Soap Company ben je ook nog eens een stuk duurzamer bezig! Onderaan dit artikel vind je een leuke kortingscode.

5 minuten

Wist je dat de gemiddelde douchetijd 7,4 minuten is? Door niet langer dan 5 minuten onder de douche te staan, kun je jaarlijks een paar tientjes besparen. Het spreekt misschien voor zich, maar het helpt ook om minder vaak onder te douche te springen. Als je je in plaats daarvan twee keer per week bij de wastafel wast, scheelt dat flink.

Douchekop

Met een waterbesparende douchekop gebruik je tot wel 20 procent minder water en energie dan met een standaard douchekop. Een waterbesparende douchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door. Doordat er lucht bijgemengd wordt, heb je toch een goede straal. Je merkt dus niet dat er minder water uit de douche komt. Ideaal!

Wil je weten hoeveel water jouw douche verbruikt? Zet de douche aan en wacht tot het water op temperatuur is. Houd er dan één minuut lang een emmer onder. Zit er na die minuut meer dan 7,2 liter water in? Dan is jouw douchekop niet waterbesparend.

In dit handige overzicht van Milieu Centraal vind je alle douchekoppen die waterbesparend zijn.

Mengkraan

Door een thermostatische mengkraan te installeren, is het douchewater sneller op de temperatuur die jij hebt ingesteld. En gaat er dus minder koud water verloren!

Zeep en shampoo

Wist je dat een blok zeep een stuk duurzamer is? In tegenstelling tot vloeibare zeep in een fles, heeft een blok zeep vaak minder verpakkingsmateriaal nodig én een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien gaan de zepen vaak een stuk langer mee! Zo maakt Dutch Soap Company maakt 100% natuurlijke zepen die plantaardig en biologisch afbreekbaar zijn.