Verplaats je verbruik

Naar de groene uren

Er wordt in Nederland veel groene stroom opgewekt. Dit juichen we toe: hoe meer groene stroom, hoe beter! Maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals de overbelasting van het elektriciteitsnet. Op sommige momenten is er zo veel groene stroom, dat we het niet meer kwijt kunnen.

We kunnen veel slimmer omgaan met groene stroom, door het direct te gebruiken als het wordt opgewekt. We willen onze klanten daarom aanmoedigen om hun verbruik zoveel mogelijk te verplaatsen naar het weekend. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Want: tijdens de groene uren is je stroom gratis!

Verplaats je verbruik

Naar de groene uren

1
2
3
4
5

De wasmachine

Een goede manier om gebruik te maken van gratis stroom is door de wasmachine aan te zetten tijdens de groene uren. Probeer de was doordeweeks zoveel mogelijk op te sparen. Zo kun je alle wasjes draaien in het weekend.

Als je alle weekenden van april tot en met augustus zo'n 3 tot 4 wasbeurten verplaatst naar de groene uren, bespaar je ongeveer 61,6 kWh.

Waarom gratis stroom?

In de lente- en zomerweekenden is de meeste groene stroom beschikbaar en de behoefte aan ontlasting van het elektriciteitsnet het grootst. Door gratis stroom aan te bieden hopen we het verbruik op groene momenten te stimuleren en gedragsverandering te creëren. Dus:

  • Kies voor gratis stroom
  • Verplaats je verbruik naar het weekend
  • Draag bij aan de energietransitie
  • Én bespaar op je energierekening
BE GratisStroom Illustratie VerplaatsVerbruik 2024M03
BT Woonkamer GS Piekbelasting 2024M03

Wat is piekbelasting?

En wat kunnen we eraan doen?

Je hoort het steeds vaker terug in het nieuws: de overbelasting van het elektriciteitsnet. We noemen het ook wel piekbelasting. Maar hoe komt het dat het net overbelast is? En waarom is het zo belangrijk dat we hier iets aan doen? 

Lees verder

Een zomerweekend

Mét gratis stroom

Hoe maak je optimaal gebruik van gratis stroom zónder meer stroom te verbruiken dan nodig? We hebben een aantal tips voor een zomerweekend met gratis stroom voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
BT Woonkamer GS Zomerweekends 2024M03
BT Woonkamer GS Verbruik apparaat 2024M03

Verbruik gratis stroom

Dit verbruiken je apparaten

Maak jij gebruik van gratis stroom in het weekend? In dit artikel lees je hoeveel kWh aan stroom je kunt besparen door je energieverbruik zo veel mogelijk naar de groene uren te verplaatsen. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee!

Lees verder

Download de app!

En krijg direct meer inzicht

  • Zie je verbruik per uur
  • Bekijk wanneer stroom gratis is
  • Ontvang persoonlijke tips
Apple App StoreGoogle Play Store
Budget app