NORMAAL- EN DALTARIEF

NORMAAL- EN DALTARIEF VANAF 23.00 UUR

Er zijn twee soorten elektriciteitsmeters: eentje met een enkeltarief en eentje met een normaal- en daltarief.

Als je gebruikmaakt van een dubbeltarief, wordt je elektriciteit afgerekend tegen twee tarieven. Dit zijn het normaal- en het daltarief. Het normaaltarief ligt altijd wat hoger dan het daltarief en geldt overdag. Het daltarief gaat 's avonds in en geldt 's nachts, in weekenden en op nationaal erkende feestdagen. Afhankelijk van de regio waar je woont, gaat jouw daltarief in om 21.00 of om 23.00 uur. De eindtijd van het daltarief is in alle gevallen 07.00 uur, in de ochtend. Op je energiecontract kun je vinden welk tijdsbestek in jouw regio van toepassing is. Deze onderverdeling is door de netbeheerders bepaald. En je energieaanbieder rekent je vervolgens tegen de juiste tarieven af.

DALTARIEF VANAF 23.00 UUR

Dit daltarief (eerder ook wel 'nachttarief' genoemd) is van toepassing in heel Nederland met uitzondering van Noord-Brabant, Limburg en enkele regio's daarbuiten. Het daltarief geldt op werkdagen van 23.00 tot 07.00 uur, weekenden en nationaal erkende feestdagen.

DALTARIEF VANAF 21.00 UUR

Dit daltarief (eerder ook wel 'avondtarief' genoemd) is van toepassing in Noord-Brabant, Limburg en de volgende gemeenten: Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, De Kaag, De Zilk, Hazerswoude, Hillegom, Hoogmade, Katwijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Moerkapelle, Nieuwe Wetering, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud Ade, Oude Wetering, Papenveer, Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen, Sassenheim, Ter Aar, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond, Wassenaar, Woubrugge, Zevenhoven, Zevenhuizen en Zoeterwoude. Het avondtarief geldt op werkdagen van 21.00 tot 07.00 uur, weekenden en nationaal erkende feestdagen.

KAN IK MET EEN DUBBELE METER OP EEN ENKEL TARIEF WORDEN AFGEREKEND?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij houden de energielevering graag simpel zodat je een blijvend lage prijs betaalt voor groene stroom en gas. Dat betekent heel eenvoudig: een dubbeltarief voor een dubbele meter en een enkeltarief voor als je een enkele meter hebt.

Bekijk hier ons actuele energieaanbod.