Vloerisolatie

Niets vervelender dan koude voeten! Daarom is vloerisolatie belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er geen kou via de vloer binnenkomt. Op deze pagina lees je alles over vloerisolatie.

De voordelen van vloerisolatie

  • Gelijkmatige temperatuur: Een goed geïsoleerde vloer zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in je huis met minder koude plekken en tocht. Vooral tijdens de koudere maanden is dit een stuk prettiger.
  • Lagere energierekening: Met vloerisolatie verlies je minder warmte, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken om jouw huis op temperatuur te houden. Hierdoor gaat je energieverbruik én daardoor je energierekening omlaag.
  • Milieuvriendelijk: Minder energieverbruik betekent ook minder uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een beter klimaat. Door jouw huis energie-efficiënter te maken met vloerisolatie draag je bij aan een betere wereld.
  • Minder geluid: Naast het verminderen van warmteverlies kan vloerisolatie ook helpen om geluid te verminderen. Dit is vooral handig in huizen met meerdere verdiepingen of in appartementen.

Soorten vloerisolatie

Er zijn veel manieren om je vloer te isoleren, afhankelijk van de beschikbaarheid van een kruipruimte en het type vloer dat je hebt. Als je een kruipruimte hebt is het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer vaak de beste optie. Het is belangrijk om goed de voordelen en nadelen te onderzoeken van het materiaal dat je gebruikt.

Voorbeelden van isolatiematerialen zijn er:

Glas- en steenwol
EPS (geëxpandeerd polystyreen)
Thermoskussen
Vlasplaten
Cellulose

Geen kruipruimte?

Heb je geen kruipruimte of is deze te laag? Kijk dan eens naar bodemisolatie of isolatie bovenop de vloer. Deze opties zijn vaak duurder en ingewikkelder, maar kunnen nog steeds effectief zijn.

Meer weten over bodemisolatie?

Lees verder
BE ATL GE Webite GoedOmTeWeten 2024M01 V2

Tijd om te isoleren

Hoe vind je een goed vloerisolatiebedrijf?

Voor vloerisolatie kun je je het best laten informeren door een gecertificeerd vloerisolatiebedrijf. Deze vind je op verbeterjehuis.nl/vind-een-bedrijf. Je kunt gemakkelijk filteren op bijvoorbeeld reviews en kwaliteitsscore. Daarnaast kunnen lokale energieloketten je helpen bij het vinden van bedrijven in jouw regio.