You're on the prod environment.

Het ISRA-punt

Lees er alles over

Ontvang jij internet via een ADSL-aansluiting? Dan komt het internetsignaal je huis binnen via je ISRA-punt. ISRA staat voor Infra Structuur Rand Apparatuur. Bij glasvezel heet dit FTU. Zonder ISRA-punt of FTU kun je geen internet ontvangen. Maar geen zorgen, (bijna) ieder huis heeft een ISRA-punt of FTU.

Waar vind ik mijn ISRA-punt?

Meestal zit het ISRA-punt in je meterkast, kruipruimte, gang of (in de hoek van je) woonkamer. Nog niet gevonden? Kijk dan ook eens onder de vensterbank of een andere plek in je huis dichtbij de straat. Een ISRA-punt ziet er niet altijd hetzelfde uit. De meest voorkomende zijn hieronder afgebeeld:


      Lasdop

Lasdop


      ISRA 1

ISRA 1


      ISRA 2

ISRA 2


      Wandcontactdoos

Wandcontactdoos

Ik heb geen ISRA-punt

Wat nu?

Kun je ‘m niet vinden? Het kan zijn dat je ISRA-punt is weggewerkt. Vervelend, maar onze installateur kan gelukkig gratis een ISRA-punt voor je plaatsen. Is er geen invoerkabel om een ISRA-punt op te monteren? Dan schakelt onze installateur KPN in. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Als je geen invoerkabel voor het ISRA-punt hebt, mag je het contract daarom kosteloos ontbinden.

Ik heb wel een ISRA-punt

Hoe werkt het dan?

Heb je het ISRA-punt gevonden? Mooi. Als je gekozen hebt voor installatie door een van onze installateurs, dan controleren zij of je ISRA-punt werkt. Het is mogelijk dat het ISRA-punt beschadigd, verwijderd of om een of andere reden onbruikbaar is. Zonder volledig werkend ISRA-punt kan de installatie niet worden afgerond. Dan heb je dus geen internet. In de meeste gevallen kan de installateur het ISRA-punt voor je herstellen of plaatsen. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Deze kosten vallen niet onder de gratis installatie en komen dus voor eigen rekening.
Heb je ervoor gekozen om te installeren, maar blijkt je ISRA-punt niet in orde te zijn en wil je toch een installateur? Neem dan contact met ons op. Weten wat de installateur nog meer voor je doet? Dat lees je hier.