Tarieven Budget Energie lager dan prijsplafond

Energie 18 januari 2023

BUDGET ENERGIE BIEDT ALS EERSTE LEVERANCIER TARIEVEN AAN ONDER HET PRIJSPLAFOND

De nieuwe tarieven gelden per vandaag

Vanaf vandaag biedt Budget Energie als eerste energieleverancier tarieven aan die lager zijn dan het door de overheid gestelde prijsplafond. Deze tarieven gelden voor nieuwe klanten. Budget Energie koopt maandelijks energie in en past vervolgens ook maandelijks de tarieven aan voor klanten met een variabel tarief. Zij kunnen hierdoor direct inspelen op de huidige inkooptarieven, die op dit moment lager zijn dan het prijsplafond. Ook huidige klanten zullen vanaf maart profiteren van de dalende trend*. Zij worden eind januari geïnformeerd over hun nieuwe tarieven.

De tarieven:

Gas (tarief per m3)Elektra (tarief per kWh)
Tarieven prijsplafond€ 1,45€ 0,40
Tarieven Budget Energie € 1,39 € 0,39

Sebastiaan Rigter, Chief Commercial Officer Budget Thuis: “Opnieuw zien we de voordelen van ons scherpe inkoopbeleid; eergisteren werd bekend dat de gasprijzen onder het niveau van het prijsplafond zakken en nu kunnen wij op basis van deze inkooptarieven al nieuwe tarieven aanbieden aan nieuwe klanten. Natuurlijk gaan ook onze huidige klanten zo snel mogelijk hiervan profiteren.

*Huidige klanten profiteren per 1 maart
De huidige klanten met een variabel tarief van Budget Energie zullen vanaf 1 maart ook profiteren van de lagere tarieven. In het aanbod voor bestaande klanten zit een kleine vertraging. Omdat Budget Energie namelijk iets eerder energie inkoopt voor deze klanten. Dit komt mede door het feit dat energieleveranciers wettelijk verplicht zijn bestaande klanten 30 dagen van tevoren te informeren over hun nieuwe tarieven. Het aanbod op onze website voor nieuwe klanten wordt op weekbasis vastgesteld. Daardoor is het mogelijk dat ons aanbod voor nieuwe klanten (tijdelijk) afwijkt van de tarieven voor bestaande klanten.