You're on the prod environment.

Zuiniger met energie omgaan = meer geld voor leuke dingen

Besparen kan op veel manieren. Door bij ons goedkope, 100% groene energie af te nemen, natuurlijk. En door zelf ook duurzaam te zijn. Alle beetjes helpen. Ook in de portemonnee. Hieronder daarom enkele besparingstips voor in en rondom het huis.

Terug naar groene stroom
Zonnepanelen
Besparingsniveau:

Steeds meer Nederlanders schaffen zonnepanelen aan. Logisch. Want het voelt goed, en het bespaart energie. Je neemt niet alleen energie af, maar levert het ook. Aan ons, of aan anderen. Sterker nog: als je meer energie levert met de zonnepanelen dan je verbruikt, zie je dat natuurlijk terug in onze nota's. (Dat heet salderen.) Geweldig, toch?

Meer informatie over salderen
Slimme meter
Besparingsniveau:

Helder inzicht: dat helpt ook besparen. Het hoeft natuurlijk niet, maar een slimme meter kan daarbij helpen.

Isolatie
Besparingsniveau:

Goede isolatie levert zóveel besparing op. Het dak, de spouwmuur, de buitenmuur maar ook bijvoorbeeld je verwarmingsbuizen: probeer het allemaal te isoleren. Dan hoef je tientallen m³ per jaar minder te stoken. Geloof ons: isolatie is een perfecte investering voor de lange termijn.

Slimme thermostaat
Besparingsniveau:

Meer controle over de verwarming thuis? Schaf een slimme thermostaat aan. Die herkent je levenspatroon en regelt automatisch de temperatuur. Dan stook je nooit meer onnodig.